A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A fánkhoz
- 250 ml 3,5%-os tej
- 50 g kristálycukor
- 50 g friss élesztő
- 80 g vaj
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 550 g finomliszt
- só
- étolaj a sütéshez
- porcukor a tetejére
A palacsintához
- 600 ml tej
- 4 ek citromlé
- 300 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 120 g vaj
- 2 db tojás
- 3 ek kristálycukor
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 30 g vaj a sütéshez + a tetejére
- 100 ml juharszirup
Cartman kedvenc kajája: palacsintatorony fánkkal
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A fánkhoz
- 250 ml 3,5%-os tej
- 50 g kristálycukor
- 50 g friss élesztő
- 80 g vaj
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 550 g finomliszt
- só
- étolaj a sütéshez
- porcukor a tetejére
A palacsintához
- 600 ml tej
- 4 ek citromlé
- 300 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 120 g vaj
- 2 db tojás
- 3 ek kristálycukor
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 30 g vaj a sütéshez + a tetejére
- 100 ml juharszirup
A palacsintatorony fánkkal egy brutálisan ütős kaja. A fánkhoz a langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük. Mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókhoz. A tésztát 5-10 percig dagasztjuk, majd enyhén kiolajozott tálban, konyharuhával letakarva kelni hagyjuk 1 órán át.
Ha letelt az idő, lisztezett felületre borítjuk és másfél-két centiméter vastagságúra nyújtjuk. A tésztából fánkokat szaggatunk és egy tálcára helyezzük őket, lefedjük, és további 45 percen át kelesztjük. A már duplán megkelt fánkokat 170 fokos olajban addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek. Papírtörlőre szedjük őket, ami felszívja a felesleges olajat, és ha kihűltek, porcukorral szórjuk meg a fánkokat.
A palacsintához először elkészítjük az írót, a tejhez hozzáadjuk a citromlevet és 10-15 percig állni hagyjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a már kész írót, majd a keverék mehet a száraz hozzávalókhoz, és alaposan eldolgozzuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a palacsintatésztába. A legjobb végeredmény érdekében hagyjuk állni a masszát fél órán át.
Tálalás
Egy palacsintasütőben vajat olvasztunk, és alacsony-közepes hőfokon pár perc alatt kisütjük a palacsintákat, majd juharsziruppal meglocsolva, egy kocka vajjal a tetején tálaljuk.
- Elkészítési idő: 2,5 óra
Ha tetszett a palacsintatorony fánkkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!