Brutális kaják

Bélszínwhiskey-sgombamártássaléskaramellizálthagymával

Bélszín whiskey-s gombamártással és karamellizált hagymával

Hozzávalók
A karamellizált hagymához
2 ek
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
2 fej
lilahagyma
1 csokor
újhagyma
2 ek
barna cukor
1.5 ek
vörösborecet
1.5 ek
worchester-szósz
2 - 3 ág
kakukkfű
bors
A tejszínes gombamártáshoz
400 g
gomba vegyesen (ördögszekér, csiperke, portobello, shimeji)
0.5 dl
whiskey
1 tk
színes bors
A bélszínhez
400 g
bélszín
bors
1 ág
kakukkfű
2 dl
tejszín
40 g
vaj

Elkészítés
A karamellizált hagymához 20-25 percen keresztül alacsony lángon olívaolajon hőkezeljük a felkarikázott hagymákat, amit a serpenyőben egy kicsit meg is sózunk. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a Worchester-szószt, és a kakukkfüvet, majd további 15-20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
A gombákat apróbb darabokra vágjuk, és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk, majd felöntjük whiskey-vel, amit elpárolunk róla. Fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, és besűrítjük.
A bélszínhez egy serpenyőbe olajat öntünk, belehelyezzük a húst, majd a felső oldalát sózzuk és borsozzuk. Dobunk mellé a serpenyőbe egy ág kakukkfüvet, majd megfordítjuk a bélszínt, és szintén sózzuk és borsozzuk. Ezután a kívánt átsütöttségi igény szerint kevés olajon mindkét oldalát készre sütjük. Ha kész, rádobunk egy-egy kisebb kockányi vajat, és tálalás előtt néhány percig pihentetjük. Szedünk rá a gombamártásból, mellé pedig a hagymát kínáljuk.Ha tetszett a bélszín whiskey-s-tejszínes gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ezzel a fogással nem lehet hibázni, hiszen az omlós bélszín, a karakteres ízű gombamártás és az édeskés hagyma kombinációja egészen egyszerűen tökéletes - próbáljátok ki ti is bátran!

Hozzávalók

2 főre
A karamellizált hagymához
2 ek
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
2 fej
lilahagyma
1 csokor
újhagyma
2 ek
barna cukor
1.5 ek
vörösborecet
1.5 ek
worchester-szósz
2 - 3 ág
kakukkfű
bors
A tejszínes gombamártáshoz
400 g
gomba vegyesen (ördögszekér, csiperke, portobello, shimeji)
0.5 dl
whiskey
1 tk
színes bors
A bélszínhez
400 g
bélszín
bors
1 ág
kakukkfű
2 dl
tejszín
40 g
vaj
A karamellizált hagymához 20-25 percen keresztül alacsony lángon olívaolajon hőkezeljük a felkarikázott hagymákat, amit a serpenyőben egy kicsit meg is sózunk. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a Worchester-szószt, és a kakukkfüvet, majd további 15-20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
A gombákat apróbb darabokra vágjuk, és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk, majd felöntjük whiskey-vel, amit elpárolunk róla. Fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, és besűrítjük.
A bélszínhez egy serpenyőbe olajat öntünk, belehelyezzük a húst, majd a felső oldalát sózzuk és borsozzuk. Dobunk mellé a serpenyőbe egy ág kakukkfüvet, majd megfordítjuk a bélszínt, és szintén sózzuk és borsozzuk. Ezután a kívánt átsütöttségi igény szerint kevés olajon mindkét oldalát készre sütjük. Ha kész, rádobunk egy-egy kisebb kockányi vajat, és tálalás előtt néhány percig pihentetjük. Szedünk rá a gombamártásból, mellé pedig a hagymát kínáljuk.Ha tetszett a bélszín whiskey-s-tejszínes gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Bélszín whiskey-s gombamártással és karamellizált hagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept