Szendvics

Brutálropogóscsirkeburger

Brutál ropogós csirkeburger

Hozzávalók
1 ek
vaj
A savanyított lila hagymához
1 fej
lila hagyma
só, bors
50 ml
ecet
150 ml
forró víz
A coleslaw-hoz
200 g
lila káposzta
2 szál
reszelt répa
150 g
majonéz
100 g
tejföl
1 db
citrom leve
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
A bundázott csirkéhez
200 g
csirkemellfilé
só, bors
100 g
liszt
1 db
tojás
150 g
corn flakes
200 ml
olaj
Az összeállításhoz
2 db
burgerbuci
zöldborsócsíra
1 ek
mustár

Elkészítés

Először elkészítjük a savanyított lila hagymát, amihez a hagymát vékony karikákra vágjuk és egy befőttesüvegbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az ecettel, majd a forró vízzel. Jól összerázzuk és hagyjuk, hogy végezze a dolgát, minél tovább áll, annál jobb.

A házi coleslaw-hoz egy tálba rakjuk a vékonyra aprított lila káposztát, a reszelt répát, majd megküldjük a majonézzel és a tejföllel. Citromlével, sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük, majd alaposan elkeverjük.

Megtisztítjuk a csirkemellet, félbevágjuk egy éles késsel, és sózzuk, borsozzuk. Egy tálba lisztet, egy másikba a felvert tojást és a harmadikba a corn flakest helyezzük, amit villával kisebb darabokra zúzunk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, ezután jöhet a panírozás: megforgatjuk a húst először a lisztben, majd a tojásban. Ezt megismételjük, majd jöhet a corn flakesben való forgatás, ami ha nem ragadna rá, a kezünkkel még rányomkodjuk.

Ha az olaj felmelegedett, mehetnek bele a bundázott csirkék. Ne legyen túl forró az olaj, hiszen a csirkének kb. 10 perc kell (oldalanként kb. 5 perc), míg rendesen átsül és nem akarjuk, hogy megégjen a bundája.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és ebben lepirítjuk a félbevágott bucijainkat. Ha átsült a csirke, a bundája aranybarna és a bucik szépen lepirultak, elkezdhetjük felépíteni a burgereket. A buci aljára megy a coleslaw, majd a corn flakes csirke, erre jön a savanyított lila hagyma, a zöldborsócsíra, végül megkenjük a bucink felső felét mustárral, és a tetejére helyezzük.

Kész is az ultimate csirkés burger, ami biztosan nagy sikerrel jár majd bármilyen kerti partin vagy egy lazább hétvégi vacsi alkalmával. Ne feledd mellé kitölteni a hideg sört, úgy az igazi!

brutal-ropogos-csirkeburgerbrutal-ropogos-csirkeburger
Brutál ropogós csirkeburger (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a hamburgerreceptek is érdekelhetnek:

Pucér burger whiskey-mártással

Brutál pulykaburger

Chilis babos hamburger

www.streetkitchen.hu

Na, ha ez a burger nem lesz a kedvenced, akkor semmi! Brutál ropogós corn flakes bundás csirke, nagyon finom coleslaw, villámgyors házi savanyított lila hagyma, friss borsócsírák… Egy sörrel leöblítve csak az igazán nyerő!

Hozzávalók

2 főre
1 ek
vaj
A savanyított lila hagymához
1 fej
lila hagyma
só, bors
50 ml
ecet
150 ml
forró víz
A coleslaw-hoz
200 g
lila káposzta
2 szál
reszelt répa
150 g
majonéz
100 g
tejföl
1 db
citrom leve
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
A bundázott csirkéhez
200 g
csirkemellfilé
só, bors
100 g
liszt
1 db
tojás
150 g
corn flakes
200 ml
olaj
Az összeállításhoz
2 db
burgerbuci
zöldborsócsíra
1 ek
mustár

Először elkészítjük a savanyított lila hagymát, amihez a hagymát vékony karikákra vágjuk és egy befőttesüvegbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az ecettel, majd a forró vízzel. Jól összerázzuk és hagyjuk, hogy végezze a dolgát, minél tovább áll, annál jobb.

A házi coleslaw-hoz egy tálba rakjuk a vékonyra aprított lila káposztát, a reszelt répát, majd megküldjük a majonézzel és a tejföllel. Citromlével, sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük, majd alaposan elkeverjük.

Megtisztítjuk a csirkemellet, félbevágjuk egy éles késsel, és sózzuk, borsozzuk. Egy tálba lisztet, egy másikba a felvert tojást és a harmadikba a corn flakest helyezzük, amit villával kisebb darabokra zúzunk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, ezután jöhet a panírozás: megforgatjuk a húst először a lisztben, majd a tojásban. Ezt megismételjük, majd jöhet a corn flakesben való forgatás, ami ha nem ragadna rá, a kezünkkel még rányomkodjuk.

Ha az olaj felmelegedett, mehetnek bele a bundázott csirkék. Ne legyen túl forró az olaj, hiszen a csirkének kb. 10 perc kell (oldalanként kb. 5 perc), míg rendesen átsül és nem akarjuk, hogy megégjen a bundája.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és ebben lepirítjuk a félbevágott bucijainkat. Ha átsült a csirke, a bundája aranybarna és a bucik szépen lepirultak, elkezdhetjük felépíteni a burgereket. A buci aljára megy a coleslaw, majd a corn flakes csirke, erre jön a savanyított lila hagyma, a zöldborsócsíra, végül megkenjük a bucink felső felét mustárral, és a tetejére helyezzük.

Kész is az ultimate csirkés burger, ami biztosan nagy sikerrel jár majd bármilyen kerti partin vagy egy lazább hétvégi vacsi alkalmával. Ne feledd mellé kitölteni a hideg sört, úgy az igazi!

brutal-ropogos-csirkeburgerbrutal-ropogos-csirkeburger
Brutál ropogós csirkeburger (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a hamburgerreceptek is érdekelhetnek:

Pucér burger whiskey-mártással

Brutál pulykaburger

Chilis babos hamburger

Ha tetszett a Brutál ropogós csirkeburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept