Hozzávalók
A hamburgerhez
- 400 g darált marhahús
- 1 ek olaj
- só, bors
- 4 szelet vörös cheddar
- 1 db paradicsom (kb. 160 g / db)
- 1 fej szívsaláta
- 1 fej hagyma (kb. 140 g / fej)
A mártáshoz
- 2 tk paradicsompüré
- 1 tk mustár
- 20 g vaj (1 ek = 20 g)
- 2 tk méz
- 50 ml whiskey
- 300 ml habtejszín
- só, bors
- 0.25 db frissen őrölt szerecsendió
- 0.25 db citrom leve
A körethez
- 250 g chipsburgonya
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
A hamburgerhez
- 400 g darált marhahús
- 1 ek olaj
- só, bors
- 4 szelet vörös cheddar
- 1 db paradicsom (kb. 160 g / db)
- 1 fej szívsaláta
- 1 fej hagyma (kb. 140 g / fej)
A mártáshoz
- 2 tk paradicsompüré
- 1 tk mustár
- 20 g vaj (1 ek = 20 g)
- 2 tk méz
- 50 ml whiskey
- 300 ml habtejszín
- só, bors
- 0.25 db frissen őrölt szerecsendió
- 0.25 db citrom leve
A körethez
- 250 g chipsburgonya
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A pucér burger elkészítéséhez a húst 2 húspogácsává formázzuk, majd egy forró serpenyőben, 1 evőkanál olajon mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Fordítás után rárakjuk a sajtszeleteket, és így tesszük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 6-8 percre.
Közben a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt salátát, a felszeletelt paradicsomot és hagymát.
Az ezután visszamaradt zsiradékra teszünk egy kanál paradicsompürét, egy kevés mustárt és a vajat. Ezt kicsit lepirítjuk, majd rátesszük a mézet, ráöntjük a whiskey-t, és begyújtjuk, azaz flambírozzuk. Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kis szerecsendiót, és belefacsarjuk a citrom levét.
A chipset bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt kisütjük, majd törlőpapíron leszárítjuk. A húst kivesszük a sütőből, a tetején a pirított zöldségekkel és mártással meglocsolva tálaljuk, mellé a friss, ropogós chipset kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett a pucér burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!