Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A raguhoz

2 fej vöröshagyma (kb. 300 g)
30 ml olaj
1 db chilipaprika
4 gerezd fokhagyma
600 g darált marhahús
250 ml passata
1 tk fahéj
200 ml világos sör
25 g étcsoki
430 g Bonduelle konzerv vörösbab és kukorica
4 - 5 szál friss vagy 1 ek szárított oregánó
8 - 10 levél friss bazsalikom

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma (kb 160 g)
1 nagy csipet só
1 csipet cukor

Az összeállításhoz

4 db hamburgerzsemle
1 - 2 db paradicsom (kb. 220 g)
1 db szívsaláta
4 szelet cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Chilis babos hamburger

A hamburgert 1000-féleképpen el lehet készíteni. Igazából ebbe a változatba is darált marhahús került, csak kicsit más formában. És ez igen jót tett ennek a hambinak, nálam egészen biztos, hogy visszatérő vendég lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A raguhoz

2 fej vöröshagyma (kb. 300 g)
30 ml olaj
1 db chilipaprika
4 gerezd fokhagyma
600 g darált marhahús
250 ml passata
1 tk fahéj
200 ml világos sör
25 g étcsoki
430 g Bonduelle konzerv vörösbab és kukorica
4 - 5 szál friss vagy 1 ek szárított oregánó
8 - 10 levél friss bazsalikom

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma (kb 160 g)
1 nagy csipet só
1 csipet cukor

Az összeállításhoz

4 db hamburgerzsemle
1 - 2 db paradicsom (kb. 220 g)
1 db szívsaláta
4 szelet cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A brutális chilis babos hamburger elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát apró kockákra vágjuk, és egy wokban vagy grillre helyezett serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. A chilit felkarikázzuk, és ezt is a hagymához adjuk. A fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, és mehet is az alapba. Sózzuk, majd további 1 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húst.

2-3 perc erős lángon való pirítás után felöntjük a passatával. Mikor forr, ízesítjük fahéjjal, majd felöntjük a sörrel. 10-15 percig főzzük a ragut, majd hozzáadjuk az étcsokit, és belekeverjük a lecsöpögtetett konzerv keveréket is. Összeforraljuk, és levesszük a grillről.

A lila hagymát felkarikázzuk, és tálba tesszük. Sózzuk, cukrozzuk, majd összekeverjük, és tálalásig félretesszük. Az oregánót és a bazsalikomot felaprítjuk, és a raguhoz keverjük. A bucikat elfelezzük, és oldalanként 1-2 perc alatt kissé megpirítjuk.

Összeállítjuk a hamburgert: a buci aljára teszünk néhány salátalevelet, erre kanalazunk a raguból, ráhelyezzük a sajtot, a felkarikázott paradicsomot, a lila hagymát, majd rátesszük a buci tetejét is.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc
chilis babos hamburger
Chilis babos hamburger

Ha tetszett a chilis babos hamburger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?