Húsos kaják

Chilismarharaguvaltöltöttquesadilla

Chilis marharaguval töltött quesadilla

Hozzávalók
120 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
15 g
kókuszolaj
200 g
darált marhahús
1 tk
római kömény
1 csipet
chipotle vagy chilipehely
1 késhegynyi
fahéj
1 csipet
morzsolt oregánó
0.5 tk
füstölt pirospaprika
só, bors
100 ml
passata
0.5 csokor
koriander
4 db
teljes kiőrlésű tortillalap
(kb. 28 cm-es)
100 g
reszelt zsírszegény sajt

Elkészítés

A chilis marharagu elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt megpirítjuk egy forró serpenyőben, a kókuszolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és újbóli 4-5 perc pirítás után fűszerezzük a római köménnyel, chilipehellyel, fahéjjal, oregánóval, pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a passatával és 100 ml vízzel.

Addig rotyogtatjuk, amíg nagyon sűrű, szinte már mártás nélküli állapotot érünk el (25-30 perc), majd ha kész, megszórjuk az aprított korianderrel. Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk egy tortillát. Elosztjuk rajta a ragu felét, majd jöhet a reszelt sajt fele, az egészet lefedjük még egy tortillalappal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre. A megmaradt hozzávalókkal ugyanígy járunk el, majd frissen tálaljuk.

Chilis marharaguval töltött quesadilla
Chilis marharaguval töltött quesadilla

Elkészítési idő: 50 perc

Még több chilis recept, ha a marharagu nem a kedvencetek:

Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel

www.streetkitchen.hu

Megőrülök a mexikói és az ázsiai ízvilágért, most az előbbi lesz porondon, persze nem kell megőrülni, ha nem szeretitek a chilit, szimplán vegyetek vissza belőle, most ér csalni! :D

Hozzávalók

2 főre
120 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
15 g
kókuszolaj
200 g
darált marhahús
1 tk
római kömény
1 csipet
chipotle vagy chilipehely
1 késhegynyi
fahéj
1 csipet
morzsolt oregánó
0.5 tk
füstölt pirospaprika
só, bors
100 ml
passata
0.5 csokor
koriander
4 db
teljes kiőrlésű tortillalap
(kb. 28 cm-es)
100 g
reszelt zsírszegény sajt

A chilis marharagu elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt megpirítjuk egy forró serpenyőben, a kókuszolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és újbóli 4-5 perc pirítás után fűszerezzük a római köménnyel, chilipehellyel, fahéjjal, oregánóval, pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a passatával és 100 ml vízzel.

Addig rotyogtatjuk, amíg nagyon sűrű, szinte már mártás nélküli állapotot érünk el (25-30 perc), majd ha kész, megszórjuk az aprított korianderrel. Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk egy tortillát. Elosztjuk rajta a ragu felét, majd jöhet a reszelt sajt fele, az egészet lefedjük még egy tortillalappal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre. A megmaradt hozzávalókkal ugyanígy járunk el, majd frissen tálaljuk.

Chilis marharaguval töltött quesadilla
Chilis marharaguval töltött quesadilla

Elkészítési idő: 50 perc

Még több chilis recept, ha a marharagu nem a kedvencetek:

Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel

Ha tetszett a Chilis marharaguval töltött quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept