Fantasztikus desszertek

Citromtortamascarponekrémmeléseperraguval

Citromtorta mascarponekrémmel és eperraguval

Hozzávalók
A tésztához
100 g
szobahőmérsékletű vaj
200 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
20 ml
olaj
3 db
tojás
120 ml
tej
2 db
citrom reszelt héja
190 g
liszt
8 g
sütőpor
2 csipet
A krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
100 ml
féltartós habtejszín
10 levél
friss bazsalikom
Az eperraguhoz
1 marék
eper
1 ek
porcukor
0.5 db
citrom facsart leve
10 - 15 levél
friss bazsalikom

Elkészítés
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, majd jöhetnek a tojások, a tej és a citromok reszelt héja. Alaposan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
Mikor már nem ragad rá a tűre a tészta, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd lekapcsoljuk róla a formát. Az eperraguhoz az epret kicsumázzuk és kicsi kockákra vágjuk. A porcukorral, apróra vágott bazsalikommal és pár csepp citromlével együtt egy kisebb lábosban 6-7 percig kevergetve forraljuk, majd kihűtjük a ragut.
A krémhez a bazsalikom leveleit apróra vágjuk, majd kikeverjük a többi hozzávalóval. Megkenjük a krémmel a piskótát, rákanalazzuk az eperragut és már tálalhatjuk is.

www.streetkitchen.hu

Szerintem a tavasz/nyár egyik legjobb gyümölcse az eper, amit frissen, vagy akár lekvárnak, sütikbe, krémekbe is egyaránt használhatunk és tuti nagyon finom lesz a végeredmény. A citromos, puha, kevert piskótához remekül illik a vaníliás, hófehér krém, és az éppen hogy csak egy kicsit összefőzött eperragu.

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához
A tésztához
100 g
szobahőmérsékletű vaj
200 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
20 ml
olaj
3 db
tojás
120 ml
tej
2 db
citrom reszelt héja
190 g
liszt
8 g
sütőpor
2 csipet
A krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
100 ml
féltartós habtejszín
10 levél
friss bazsalikom
Az eperraguhoz
1 marék
eper
1 ek
porcukor
0.5 db
citrom facsart leve
10 - 15 levél
friss bazsalikom
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, majd jöhetnek a tojások, a tej és a citromok reszelt héja. Alaposan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
Mikor már nem ragad rá a tűre a tészta, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd lekapcsoljuk róla a formát. Az eperraguhoz az epret kicsumázzuk és kicsi kockákra vágjuk. A porcukorral, apróra vágott bazsalikommal és pár csepp citromlével együtt egy kisebb lábosban 6-7 percig kevergetve forraljuk, majd kihűtjük a ragut.
A krémhez a bazsalikom leveleit apróra vágjuk, majd kikeverjük a többi hozzávalóval. Megkenjük a krémmel a piskótát, rákanalazzuk az eperragut és már tálalhatjuk is.

Ha tetszett a Citromtorta mascarponekrémmel és eperraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept