Tészták

Csípőstésztasaláta

Csípős tésztasaláta

Hozzávalók
300 g
fusilli
5 ek
étolaj
250 g
csirkemellfilé
só, bors
120 g
fejes káposzta
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
4 szál
újhagyma
(30 g/szál)
200 ml
tejföl
4 ek
majonéz
2 ek
chilipaszta
1 db
citrom
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma

Elkészítés

A csípős tésztasaláta elkészítésének első lépéseként a tésztát sós, lobogó vízben 7-8 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és meglocsoljuk 2 ek olajjal. Alaposan átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze a tésztánk, és felhasználásig félretesszük.

Egy sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd a serpenyővel együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 10-12 percre. Mindenképpen csekkoljuk sütés után, hogy átsült-e a csirkemellfilé! Amennyiben nem, dobjuk vissza nyugodtan még 1-2 percre. A megsült csirkét két villa segítségével szálaira szedjük, és felhasználásig félrerakjuk.

A káposztát hajszálvékony csíkokra vágjuk, a répát megpucoljuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az újhagymát pedig vékony karikákra aprítjuk. A zöldségeket egy nagy keverőtálba dobjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a chilipasztát, sózzuk és borsozzuk, és megküldjük a citrom kifacsart levével. Alaposan átkeverjük, majd beleforgatjuk a tésztát, a tépett csirkét és a finomra aprított petrezselymet is. Hűtőbe dobjuk minimum 60 percre, hogy jól összeérjenek az ízek, majd vékonyra szeletelt újhagymával díszítve tálaljuk.

Csípős tésztasaláta
Csípős tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 10-12 perc
  • Pihentetési idő: minimum 60 perc

Ha épp nincs kedvetek nagy főzésnek nekiállni a melegben, esetleg árválkodik egy adag fusili a hűtőben, netán vendégeket vártok, és szeretnétek egy tál finomságot kirakni az asztalra, akkor nem kérdés, hogy a tésztasaláta nyerő fogás. Mutatunk pár receptet, hogy legyen miből kiindulni.

Áfonyás-brokkolis tésztasaláta

Hideg ázsiai tésztasaláta

BLT tésztasaláta

www.streetkitchen.hu

Ha nyár, akkor #TeamTésztasaláta! Minden megvan benne, ami egy teljes értékű étkezéshez kell. Brutál izgi ízeket csempésztem bele – a forróságban ez lesz a sivatagban délibábként megjelenő oázis, ami nem a szomjadat, hanem az étvágyadat csillapítja.

Hozzávalók

2 főre
300 g
fusilli
5 ek
étolaj
250 g
csirkemellfilé
só, bors
120 g
fejes káposzta
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
4 szál
újhagyma
(30 g/szál)
200 ml
tejföl
4 ek
majonéz
2 ek
chilipaszta
1 db
citrom
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma

A csípős tésztasaláta elkészítésének első lépéseként a tésztát sós, lobogó vízben 7-8 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és meglocsoljuk 2 ek olajjal. Alaposan átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze a tésztánk, és felhasználásig félretesszük.

Egy sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd a serpenyővel együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 10-12 percre. Mindenképpen csekkoljuk sütés után, hogy átsült-e a csirkemellfilé! Amennyiben nem, dobjuk vissza nyugodtan még 1-2 percre. A megsült csirkét két villa segítségével szálaira szedjük, és felhasználásig félrerakjuk.

A káposztát hajszálvékony csíkokra vágjuk, a répát megpucoljuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az újhagymát pedig vékony karikákra aprítjuk. A zöldségeket egy nagy keverőtálba dobjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a chilipasztát, sózzuk és borsozzuk, és megküldjük a citrom kifacsart levével. Alaposan átkeverjük, majd beleforgatjuk a tésztát, a tépett csirkét és a finomra aprított petrezselymet is. Hűtőbe dobjuk minimum 60 percre, hogy jól összeérjenek az ízek, majd vékonyra szeletelt újhagymával díszítve tálaljuk.

Csípős tésztasaláta
Csípős tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 10-12 perc
  • Pihentetési idő: minimum 60 perc

Ha épp nincs kedvetek nagy főzésnek nekiállni a melegben, esetleg árválkodik egy adag fusili a hűtőben, netán vendégeket vártok, és szeretnétek egy tál finomságot kirakni az asztalra, akkor nem kérdés, hogy a tésztasaláta nyerő fogás. Mutatunk pár receptet, hogy legyen miből kiindulni.

Áfonyás-brokkolis tésztasaláta

Hideg ázsiai tésztasaláta

BLT tésztasaláta

Ha tetszett a Csípős tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept