Vega
Hozzávalók
- 300 g penne
- só
- 250 g brokkoli
- 200 g áfonya
- 1 db zöld alma (150 g/db)
- 330 g görög joghurt
- 1 csokor friss petrezselyem
Áfonyás-brokkolis tésztasaláta
Hozzávalók
- 300 g penne
- só
- 250 g brokkoli
- 200 g áfonya
- 1 db zöld alma (150 g/db)
- 330 g görög joghurt
- 1 csokor friss petrezselyem
Az áfonyás-brokkolis tésztasaláta elkészítéséhez a tésztát bő, lobogó sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy a vizet felfogjuk. A kifőtt tésztát átmossuk és félretesszük. A megmaradt vízben a rózsáira szedett brokkolit 2 perc alatt megfőzzük, majd az is leszűrjük. Utána lehetőség szerint jeges vízbe tesszük, aztán ismét leszűrjük.
A brokkolit a tésztához keverjük az áfonyával, a kb. 1 cm-es kockákra vágott almával és a görög joghurttal együtt, szükség szerint sózzuk, és tálalásnál megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett az áfonyás-brokkolis tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A tésztasalátákat nemcsak azért szeretjük, mert egyszerűen elkészíthetők, hanem azért is, mert a végtelenségig variálhatók. Ha szeretitek a tésztasalikat, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:
Almás-zöldborsós tésztasaláta csirkemellel