Hozzávalók
- 300 g capellini tészta
- 1 db kígyóuborka
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 csokor koriander
- 80 g babcsíra
- 2 ek szezámolaj
- 4 ek pirított földimogyoró
A szószhoz
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek kristálycukor
- ½ ek só
- 1 ek osztrigaszósz
- 2 ek világos szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 50 ml citromos szénsavas üdítő
- 2 ek chiliolaj (opcionális)
- 4 ek víz
Hozzávalók
- 300 g capellini tészta
- 1 db kígyóuborka
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 csokor koriander
- 80 g babcsíra
- 2 ek szezámolaj
- 4 ek pirított földimogyoró
A szószhoz
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek kristálycukor
- ½ ek só
- 1 ek osztrigaszósz
- 2 ek világos szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 50 ml citromos szénsavas üdítő
- 2 ek chiliolaj (opcionális)
- 4 ek víz
A hideg ázsiai tésztasaláta recept első lépéseként a tésztát forrásban lévő sós vízben 9 perc alatt al dentére főzzük. Az uborkát és a répát vékony csíkokra vágjuk, a koriandert pedig durván felaprítjuk. Forrásban lévő vízben 2 percig blansírozzuk a répát és a babcsírát, majd hideg vízben áztatjuk tálalásig.
A tésztát leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük, majd egy nagy tálban összekeverjük a szezámolajjal. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a szószhoz szükséges összes többi alapanyaggal.
Végezetül a kifőtt és lehűtött tésztát összekeverjük az összes zöldséggel és az előkevert szósszal, megszórjuk a mogyoróval, és készen is vagyunk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a hideg ázsiai tésztasaláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas ázsiai ízvilágú saláta vár az oldalunkon, íme egy kis ízelítő:
Tépett csirkehúsos saláta hidegen
Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta
Szójaszószos csirkemell rizstésztasalátával