Fantasztikus desszertek

Csokis-répásloaf

Csokis-répás loaf

Hozzávalók
A répatortához
375 ml
olaj
200 g
cukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
375 g
liszt
25 g
holland kakaópor
1 csipet
1 csomag
sütőpor
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
450 g
sárgarépa
80 g
pisztácia
A tetejére
500 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 marék
pisztácia
50 g
étcsoki
(táblás)

Elkészítés

A répás loaf tésztájához először az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, jöhet bele a vanília, a fűszerek, majd hozzákeverjük a lereszelt répát és a durvára vágott pisztáciát is, és az egészet a felvert tojásos keverékhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

A krémhez a mascarponét robotgéppel magas fokozaton kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, átkeverjük, és csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk (ha nincs habzsákunk, nyugodtan kenjük el egy spatula segítségével). Végül megszórjuk durvára vágott pisztáciával és reszelt csokoládéval.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 50-60 perc
  • Összeállítás: 10 perc
  • Összesen: 75-85 perc
répás loaf
Csokis-répás loaf

Még több loaf:

Lime-os-pisztáciás loaf

Fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A répatorta klasszikus húsvéti süti, amit persze nem csak húsvétkor lehet elkészíteni. Ez most egy kakaós verzió.

Hozzávalók

1 db klasszikus méretű kenyérsütő formához
A répatortához
375 ml
olaj
200 g
cukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
375 g
liszt
25 g
holland kakaópor
1 csipet
1 csomag
sütőpor
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
450 g
sárgarépa
80 g
pisztácia
A tetejére
500 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 marék
pisztácia
50 g
étcsoki
(táblás)

A répás loaf tésztájához először az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, jöhet bele a vanília, a fűszerek, majd hozzákeverjük a lereszelt répát és a durvára vágott pisztáciát is, és az egészet a felvert tojásos keverékhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

A krémhez a mascarponét robotgéppel magas fokozaton kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, átkeverjük, és csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk (ha nincs habzsákunk, nyugodtan kenjük el egy spatula segítségével). Végül megszórjuk durvára vágott pisztáciával és reszelt csokoládéval.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 50-60 perc
  • Összeállítás: 10 perc
  • Összesen: 75-85 perc
répás loaf
Csokis-répás loaf

Még több loaf:

Lime-os-pisztáciás loaf

Fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf

Ha tetszett a Csokis-répás loaf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept