Hirdetés

Fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf

Hozzávalók

1
kis méretű kenyérsütő formához
+
250 g érett banán
2 db tojás
65 ml olaj
120 g cukor
170 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 g holland kakaópor
10 g sütőpor
1 csipet só
3 db füge
100 g étcsokipasztilla
80 g törökmogyoró
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf

Kicsit talán egészségesebbnek mondható ez a süti a tönkölyliszt miatt, de senkit sem akarok átverni, fogyni nem fogtok tudni vele. Ellenben van benne füge, banán, étcsoki, és sok törökmogyoró, amiktől viszont őőőrülten finom lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
kis méretű kenyérsütő formához
+
250 g érett banán
2 db tojás
65 ml olaj
120 g cukor
170 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 g holland kakaópor
10 g sütőpor
1 csipet só
3 db füge
100 g étcsokipasztilla
80 g törökmogyoró
Bevásárlólistához adom

A banánokat robotgéppel alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük a tojásokat, az olajat és a cukrot, és kihabosítjuk a keveréket. 

Közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és sót, majd hozzákeverjük a tojásos részhez. 

Fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf

A fügékből 2 db-ot cikkekre vágunk, majd a csokival és a durvára vágott mogyoróval együtt belekeverjük a tésztába. A forma aljára vágunk egy sütőpapírdarabot (így könnyebb lesz kivenni a sütit a formából), és belesimítjuk a tésztát. A maradék 1 db fügét szeletekre vágjuk, és a tészta tetejére pakolásszuk. 

175 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit, majd tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a közepén is a tészta. Ha nem tapad rá a pálcikára, kivesszük a sütit, és hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

Ha tetszett a fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások