Gluténmentes receptek

Diétástúrófánkházieperlekvárral

Diétás túrófánk házi eperlekvárral

Hozzávalók
A lekvárhoz
300 g
fagyasztott eper
80 g
eritrit
1 db
citrom leve
A túrófánkhoz
250 g
zsírszegény túró
60 g
eritrit
1 db
tojásfehérje
1 db
citrom reszelt héja
100 g
gluténmentes zabpehelyliszt
150 g
rizsliszt
1 mk
szódabikarbóna
100 g
gluténmentes, diétás keksz
olaj a sütéshez

Elkészítés

Ez a fánk maximálisan diétás, mert ráadásul a zsírt is visszavettük benne.

A lekvárhoz az epret az eritrittel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.

A tésztához a túrót összekeverjük az eritrittel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.

Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.

A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.

A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk.

Diétás túrófánk házi eperlekvárral
Diétás túrófánk házi eperlekvárral

Még több fánk:

Diétás édesburgonyafánk

Lokma, a török fánk

Vegán fánk

www.streetkitchen.hu

Ugyan a Nutellával töltött változat sem kutya, aki kicsit vigyázna az alakjára, vagy gondjai vannak a gluténnel, annak ezt a változatot ajánljuk.

pictogram

Cukormentes

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

3 - 4 főre
A lekvárhoz
300 g
fagyasztott eper
80 g
eritrit
1 db
citrom leve
A túrófánkhoz
250 g
zsírszegény túró
60 g
eritrit
1 db
tojásfehérje
1 db
citrom reszelt héja
100 g
gluténmentes zabpehelyliszt
150 g
rizsliszt
1 mk
szódabikarbóna
100 g
gluténmentes, diétás keksz
olaj a sütéshez

Ez a fánk maximálisan diétás, mert ráadásul a zsírt is visszavettük benne.

A lekvárhoz az epret az eritrittel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.

A tésztához a túrót összekeverjük az eritrittel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.

Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.

A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.

A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk.

Diétás túrófánk házi eperlekvárral
Diétás túrófánk házi eperlekvárral

Még több fánk:

Diétás édesburgonyafánk

Lokma, a török fánk

Vegán fánk

Ha tetszett a Diétás túrófánk házi eperlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept