Hirdetés

Vegán fánk

Vegán

Vegán

Hozzávalók

18
darabhoz
+
2 tk porélesztő
60 g cukor
300 ml meleg kókusztej
500 g liszt
1 ek sima vagy arany lenmagliszt
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só (nagy)
75 g szoba-hőmérsékletű kókuszzsír

A díszítéshez

2 ek porcukor
1 tk fahéj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Vegán fánk

Nem kell lemondani mindenféle jó dologról, ha valaki vegán életmódot folytat. A tojást vízzel kikevert lenmagliszttel tudjátok helyettesíteni, és a tej helyett simán használhattok növényi „tejeket”. Ezen az elven csináltam ezt az alap fánkreceptet, amit szinte bármivel tálalhattok. Most egy kis fahéjas porcukor ment rá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

18
darabhoz
+
2 tk porélesztő
60 g cukor
300 ml meleg kókusztej
500 g liszt
1 ek sima vagy arany lenmagliszt
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só (nagy)
75 g szoba-hőmérsékletű kókuszzsír

A díszítéshez

2 ek porcukor
1 tk fahéj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a kókusztejben, és hagyjuk 5 percet állni. A lisztet egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a kókusztejes keveréket, a 2 evőkanál vízzel elkevert lenmaglisztet és a vaníliát, és kicsit összedolgozzuk. Ha összeállt nagyjából a tészta, mehet bele a só és a kókuszzsír. Ezután 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük és letakarva hagyjuk állni 1 órát. 

Vegán fánk

Ezután 18 gombócot formázunk a tésztából, és egy deszkán letakarva hagyjuk állni további 20 percet. A fánksütő formát kikenjük egy kevés olajjal, és belerakjuk a golyókat. 180 fokon kb. fél óra alatt megsütjük. Fahéjas porcukorral vagy pl. lekvárral tálaljuk.

Ha tetszett a vegán fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások