Vegán
Hozzávalók
- 2 tk porélesztő
- 60 g cukor
- 300 ml meleg kókusztej
- 500 g liszt
- 1 ek sima vagy arany lenmagliszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só (nagy)
- 75 g szoba-hőmérsékletű kókuszzsír
A díszítéshez
- 2 ek porcukor
- 1 tk fahéj
Hozzávalók
- 2 tk porélesztő
- 60 g cukor
- 300 ml meleg kókusztej
- 500 g liszt
- 1 ek sima vagy arany lenmagliszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só (nagy)
- 75 g szoba-hőmérsékletű kókuszzsír
A díszítéshez
- 2 ek porcukor
- 1 tk fahéj
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a kókusztejben, és hagyjuk 5 percet állni. A lisztet egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a kókusztejes keveréket, a 2 evőkanál vízzel elkevert lenmaglisztet és a vaníliát, és kicsit összedolgozzuk. Ha összeállt nagyjából a tészta, mehet bele a só és a kókuszzsír. Ezután 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük és letakarva hagyjuk állni 1 órát.
Ezután 18 gombócot formázunk a tésztából, és egy deszkán letakarva hagyjuk állni további 20 percet. A fánksütő formát kikenjük egy kevés olajjal, és belerakjuk a golyókat. 180 fokon kb. fél óra alatt megsütjük. Fahéjas porcukorral vagy pl. lekvárral tálaljuk.
Ha tetszett a vegán fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!