Hirdetés
Karácsonyi menü

Lokma, a török fánk

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
300 g liszt
1 tk szárított élesztő
1 tk cukor
1 csipet só
1 db tojás
200 ml víz
1 ek olaj a tésztába
bő olaj a sütéshez

A cukorsziruphoz

100 ml víz
200 g cukor
1 db citrom
1 db narancs

A díszítéshez

1 marék pisztácia
100 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Lokma, a török fánk

Ha kíváncsi vagy, a törökök hogyan készítenek fánkot, akkor a lokma a te recepted! Nagyon sokféleképpen dekorálható, mi most egy kis pisztáciával és csokiöntettel dobtuk fel, de akár fagyival is szuperül működik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
300 g liszt
1 tk szárított élesztő
1 tk cukor
1 csipet só
1 db tojás
200 ml víz
1 ek olaj a tésztába
bő olaj a sütéshez

A cukorsziruphoz

100 ml víz
200 g cukor
1 db citrom
1 db narancs

A díszítéshez

1 marék pisztácia
100 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot összekeverjük, és külön a tojást, a vizet és az olajat. A két keveréket alaposan összedolgozzuk, 5 percig dagasztjuk. 60-90 percen keresztül a duplájára kelesztjük, majd két olajozott evőkanál segítségével, kb. 3 centi átmérőjű golyókat szaggatunk, és 170 fokos olajban kisütjük a fánkocskákat. 

Lokma, a török fánk

A vízhez hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon felolvasztjuk benne, majd miután felolvadt, még 5 percig forraljuk. Ha a szirupunk kicsit kihűlt, belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, és a még meleg fánkocskákat alaposan beleforgatjuk. Olvasztott étcsokival leöntve, pisztáciaszórattal tálaljuk. 

Lokma, a török fánk

Ha tetszett a lokma receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások