Hozzávalók
- 300 g liszt
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 200 ml víz
- 1 ek olaj a tésztába
- bő olaj a sütéshez
A cukorsziruphoz
- 100 ml víz
- 200 g cukor
- 1 db citrom
- 1 db narancs
A díszítéshez
- 1 marék pisztácia
- 100 g étcsoki
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 200 ml víz
- 1 ek olaj a tésztába
- bő olaj a sütéshez
A cukorsziruphoz
- 100 ml víz
- 200 g cukor
- 1 db citrom
- 1 db narancs
A díszítéshez
- 1 marék pisztácia
- 100 g étcsoki
A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot összekeverjük, és külön a tojást, a vizet és az olajat. A két keveréket alaposan összedolgozzuk, 5 percig dagasztjuk. 60-90 percen keresztül a duplájára kelesztjük, majd két olajozott evőkanál segítségével, kb. 3 centi átmérőjű golyókat szaggatunk, és 170 fokos olajban kisütjük a fánkocskákat.
A vízhez hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon felolvasztjuk benne, majd miután felolvadt, még 5 percig forraljuk. Ha a szirupunk kicsit kihűlt, belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, és a még meleg fánkocskákat alaposan beleforgatjuk. Olvasztott étcsokival leöntve, pisztáciaszórattal tálaljuk.
Ha tetszett a lokma receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!