Diétás édesburgonyafánk

Cukormentes

Cukormentes

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vegán

Vegán

Hozzávalók

30 - 40
darab kisebb fánkgolyóhoz
+

A tésztához

1 db édesburgonya (pucolva, megsütve 200 g)
200 g gluténmentes univerzális lisztkeverék
16 g expressz élesztő
1 ek eritrit
1 csipet só
1 mk őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
olaj a sütéshez

A lekvárhoz

300 g fagyasztott málna
50 g eritrit

A hempergetéshez

2 csomag vaníliás xilit (20 g)
1 tk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Diétás édesburgonyafánk

Kicsit nehezebb vele dolgozni, mint egy klasszikus változattal, de a bűntudat elmaradása ezért jócskán kárpótol. Gluténmentes, laktózmentes és még vegán is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

30 - 40
darab kisebb fánkgolyóhoz
+

A tésztához

1 db édesburgonya (pucolva, megsütve 200 g)
200 g gluténmentes univerzális lisztkeverék
16 g expressz élesztő
1 ek eritrit
1 csipet só
1 mk őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
olaj a sütéshez

A lekvárhoz

300 g fagyasztott málna
50 g eritrit

A hempergetéshez

2 csomag vaníliás xilit (20 g)
1 tk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az édesburgonyát héjában, egészben 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. 

A lekvárhoz a málnát összekeverjük az eritrittel, és egy kis lábasban 20-30 percig közepes lángon összeforraljuk, majd botmixerrel egy kicsit összezúzzuk, és hagyjuk lehűlni.

A fánktésztához a lehűlt édesburgonyát meghámozzuk, összetörjük, és kimérünk belőle 200 grammot. Egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, az eritritet, a sót és a fűszereket, belekeverjük az édesburgonyát, és kb 50 ml vizet adunk hozzá, majd lefedve kelni hagyjuk egy bő fél órát. A megkelt tésztát újra átkeverjük, aminek kicsit nyúlósnak kell maradnia, különben sütés közben szétreped.

Egy lábasban 140-150 fokosra melegítjük az olajat. A kezünket beolajozzuk, és kicsi, koktélparadicsom nagyságú golyókat formázunk a tésztából, amiket rögtön az olajba dobunk. 4-5 perc alatt készre, aranybarnára sütjük őket, majd egy szűrőkanállal lecsöpögtetjük. Ezután a vaníliás xilit és fahéj keverékébe dobjuk a golyócskákat, majd egy tálba szedjük őket. A „cukorba” forgatott fánkokat a házi lekvárral tálaljuk.

Diétás édesburgonyafánk
Diétás édesburgonyafánk

Ha tetszett az édesburgonyafánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Vegán fánk

Castagnole, a megúszós fánk

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások