A diós kevert süti elkészítéséhez a megtisztított almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és félretesszük. A tojásokat egy robotgéppel kihabosítjuk a kristály- és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük az előzőleg elkevert sütőporos-lisztes-kávés-diós keveréket a reszelt almával együtt. Arra figyeljünk, hogy ne kevergessük sokáig a tésztát, mert akkor a tojás habosításával belevitt levegőt könnyen ki tudjuk keverni belőle, így kiszáradhat a sütink.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét és betesszük a 190 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A vajat és a csokoládét óvatosan összemelegítjük a mikróban pár perc alatt, és a kissé meghűlt süti tetejére csurgatjuk. Ezt is elsimítjuk egyenletesen és megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt, már kockázhatjuk is, és mehet a reggeli vagy délutáni kávé mellé.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 1 óra