Fantasztikus desszertek

Dióskevertsüti

Diós kevert süti

Hozzávalók
A tésztához
300 g
alma
(tisztított mennyiség)
2 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
150 g
finomliszt
1 tk
őrölt kávé
100 g
darált dió
A tetejére
30 g
vaj
100 g
étcsokoládé
1 ek
darált dió

Elkészítés

A diós kevert süti elkészítéséhez a megtisztított almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és félretesszük. A tojásokat egy robotgéppel kihabosítjuk a kristály- és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük az előzőleg elkevert sütőporos-lisztes-kávés-diós keveréket a reszelt almával együtt. Arra figyeljünk, hogy ne kevergessük sokáig a tésztát, mert akkor a tojás habosításával belevitt levegőt könnyen ki tudjuk keverni belőle, így kiszáradhat a sütink. 

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét és betesszük a 190 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. 

A vajat és a csokoládét óvatosan összemelegítjük a mikróban pár perc alatt, és a kissé meghűlt süti tetejére csurgatjuk. Ezt is elsimítjuk egyenletesen és megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt, már kockázhatjuk is, és mehet a reggeli vagy délutáni kávé mellé.

dios-kevert-suti
Diós kevert süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

Még több desszert, ami dióval az igazi:

Körtés-diós muffin

Diós rácsos

Csokoládés-diós banánkenyér

www.streetkitchen.hu

Ha egy egyszerű és aránylag gyors sütire van szükséged, ráadásul rajongsz a dióért, akkor ez a te recepted!

Hozzávalók

1 30 x 20 cm-es tepsihez
A tésztához
300 g
alma
(tisztított mennyiség)
2 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
150 g
finomliszt
1 tk
őrölt kávé
100 g
darált dió
A tetejére
30 g
vaj
100 g
étcsokoládé
1 ek
darált dió

A diós kevert süti elkészítéséhez a megtisztított almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és félretesszük. A tojásokat egy robotgéppel kihabosítjuk a kristály- és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük az előzőleg elkevert sütőporos-lisztes-kávés-diós keveréket a reszelt almával együtt. Arra figyeljünk, hogy ne kevergessük sokáig a tésztát, mert akkor a tojás habosításával belevitt levegőt könnyen ki tudjuk keverni belőle, így kiszáradhat a sütink. 

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét és betesszük a 190 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. 

A vajat és a csokoládét óvatosan összemelegítjük a mikróban pár perc alatt, és a kissé meghűlt süti tetejére csurgatjuk. Ezt is elsimítjuk egyenletesen és megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt, már kockázhatjuk is, és mehet a reggeli vagy délutáni kávé mellé.

dios-kevert-suti
Diós kevert süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

Még több desszert, ami dióval az igazi:

Körtés-diós muffin

Diós rácsos

Csokoládés-diós banánkenyér

Ha tetszett a Diós kevert süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept