Ünnepi főfogások

Karácsonyifűszeresegészbensültalmáscsirke

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke

Hozzávalók
A csirkéhez
1 db
egész tanyasi csirke
(kb. 1,5 kg)
só, bors
1 db
alma
(kb. 150 g)
2 db
fahéjrúd
1 mk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
1 csipet
chilipehely
1 csipet
őrölt ánizs
A zöldségágyhoz
2 szál
sárgarépa
(kb. 220 g)
2 szál
fehérrépa
(kb. 140 g)
4 db
burgonya
(kb. 450 g)
2 db
alma
(kb. 250 g)
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
só, bors
1 csipet
chilipehely
2 ek
olívaolaj
5 ek
vaj
(kb. 80 g)

Elkészítés

Az egészben sült csirke elkészítéséhez a csirke belsejét sózzuk, borsozzuk, majd az almát négybe vágjuk, és a csirke belsejébe rakjuk a fahéjrúddal és 2 evőkanál vajjal együtt. A csirkét kívülről is sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel.

A zöldségeket megtisztítjuk, hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és egy tepsiben eloszlatjuk. Az almák magházát kivágjuk, és az almákat, illetve a hagymát is, cikkekre vágva, a zöldségekhez dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel és meglocsoljuk olívaolajjal. 

karacsonyi-egeszben-sult-csirke

A zöldségágyra ültetjük a csirkét, rádobunk 3 evőkanálnyi vajat kis darabokban, és alufóliával lefedve, 65 percig sütjük, 160 fokra előmelegített sütőben. Levesszük róla az alufóliát, és további kb. 35 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a bőre.

karacsonyi-egeszben-sult-csirke
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 90-100 perc
  • Összesen: 115-125 perc

Még több ünnepi főfogás:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával

Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazi őszi, téli, egész családnak elegendő, szuperfinom csirke.

Hozzávalók

4 főre
A csirkéhez
1 db
egész tanyasi csirke
(kb. 1,5 kg)
só, bors
1 db
alma
(kb. 150 g)
2 db
fahéjrúd
1 mk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
1 csipet
chilipehely
1 csipet
őrölt ánizs
A zöldségágyhoz
2 szál
sárgarépa
(kb. 220 g)
2 szál
fehérrépa
(kb. 140 g)
4 db
burgonya
(kb. 450 g)
2 db
alma
(kb. 250 g)
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
só, bors
1 csipet
chilipehely
2 ek
olívaolaj
5 ek
vaj
(kb. 80 g)

Az egészben sült csirke elkészítéséhez a csirke belsejét sózzuk, borsozzuk, majd az almát négybe vágjuk, és a csirke belsejébe rakjuk a fahéjrúddal és 2 evőkanál vajjal együtt. A csirkét kívülről is sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel.

A zöldségeket megtisztítjuk, hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és egy tepsiben eloszlatjuk. Az almák magházát kivágjuk, és az almákat, illetve a hagymát is, cikkekre vágva, a zöldségekhez dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel és meglocsoljuk olívaolajjal. 

karacsonyi-egeszben-sult-csirke

A zöldségágyra ültetjük a csirkét, rádobunk 3 evőkanálnyi vajat kis darabokban, és alufóliával lefedve, 65 percig sütjük, 160 fokra előmelegített sütőben. Levesszük róla az alufóliát, és további kb. 35 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a bőre.

karacsonyi-egeszben-sult-csirke
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 90-100 perc
  • Összesen: 115-125 perc

Még több ünnepi főfogás:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával

Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel

Ha tetszett a Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept