Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A sült kacsacombhoz

Hozzávaló kipipálva
10 db szilva
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
4 db tisztított kacsacomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ág friss rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor friss zsálya
Hozzávaló kipipálva
2 ek balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
200 ml vörösbor

A zellergratinhez

Hozzávaló kipipálva
850 g pucolt zellergumó
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
500 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
0.25 db szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
30 g parmezán

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
70 g rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával

Igazi ünnepi kacsacomb lakoma, nem a megszokott ízekkel. De milyen ízekkel! 😍 Legyetek bátrak, és használjátok a gyümölcsöket is a húsokhoz, mert zseniálisak együtt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A sült kacsacombhoz

Hozzávaló kipipálva
10 db szilva
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
4 db tisztított kacsacomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ág friss rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor friss zsálya
Hozzávaló kipipálva
2 ek balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
200 ml vörösbor

A zellergratinhez

Hozzávaló kipipálva
850 g pucolt zellergumó
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
500 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
0.25 db szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
30 g parmezán

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
70 g rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A szilvát elfelezzük, kimagozzuk, a hagymákat felcikkezzük, a fokhagymákat megroppantjuk, és háromba vágjuk. A kacsacombok mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk, majd alaposan belemasszírozzuk. 

Tepsibe rakjuk a combokat, rápakoljuk a szilvát és a hagymákat, a zöldfűszereket, meglocsoljuk a balzsamecettel és a vörösborral, és lefedve 180 fokos sütőbe tesszük 1,5 órára.

Amíg sül, a gratinhez a zellert 3-5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd bő, sós vízben 10 percig előfőzzük, és leszűrjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és az olajon megkaramellizáljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A kimért tejszínt sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendiót. A sajtot lereszeljük, és kezdődhet az összeállítás.

A gratinhoz képzeletben három részre osztjuk az alapanyagokat, és elkezdjük rétegezni egy tepsibe: először a zellert tesszük bele, utána a hagymát, a sajtot, végül a tejszínt, és ezt még kétszer megismételjük. Lefedve 30 percre bedobjuk a kacsához a sütőbe, majd fedő nélkül még 30 percig pirítjuk. 

Ha letelt a sütési idő, kivesszük a kacsát, meglocsoljuk a kisült szafttal, majd fedő nélkül még fél óráig sütjük, közben ha szükséges, a nagy mennyiségű kisült zsír egy részét lekanalazzuk róla. A combokat a gratinnel és friss rukkolával tálaljuk.

Elkészítési idő: 140 perc

szilvás kacsacomb
Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával

Ha tetszett a szilvás kacsacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ha ünnepek, akkor kacsacomb:

Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?