Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A pulykához

450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
só, bors
2 ek olívaolaj
4 ág rozmaring
50 g vaj
20 g diómorzsa a tálaláshoz

A karfiolhoz

½ fej karfiol (kb. 300 g)
1 marék egész dió (kb. 50 g)
2 ek olívaolaj
1 mk currypor
½ mk őrölt fűszerkömény
1 csipet morzsolt kakukkfű
30 g vaj
1 mk füstölt pirospaprika
½ db citrom leve (opcionális)

A gravyhez

30 g vaj
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 ág kakukkfű
500 ml szárnyas alaplé
só, bors
1 ek kukoricakeményítő + 100 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Igen, a pulykamell unalmas is lehet, és könnyű kiszárítani, viszont ezzel a recepttel most megmutatom nektek, hogyan marad szuper szaftos. Nagyon ütős és ötletes fogás, amiben a dió és a barna vajas, füstös karfiol annyira jól működnek együtt, hogy ezentúl minden hús mellé ezt akarod majd megcsinálni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A pulykához

450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
só, bors
2 ek olívaolaj
4 ág rozmaring
50 g vaj
20 g diómorzsa a tálaláshoz

A karfiolhoz

½ fej karfiol (kb. 300 g)
1 marék egész dió (kb. 50 g)
2 ek olívaolaj
1 mk currypor
½ mk őrölt fűszerkömény
1 csipet morzsolt kakukkfű
30 g vaj
1 mk füstölt pirospaprika
½ db citrom leve (opcionális)

A gravyhez

30 g vaj
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 ág kakukkfű
500 ml szárnyas alaplé
só, bors
1 ek kukoricakeményítő + 100 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Ahhoz, hogy a pulykamell szaftos maradjon, sózzuk, borsozzuk, majd az olívaolajon kérgesítjük egy serpenyőben. Közben a vajat is beledobjuk, a rozmaring felét felaprítjuk, és mehet ez is a serpenyőbe az egész rozmaringgal, valamint a kakukkfűvel együtt, majd meglocsolgatjuk a húst a felhabzó, illatos vajjal, és átszedjük egy tepsire. Ráöntjük a visszamaradt zsiradékot, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre.

pulykamell-karfiollal

Amíg sül a pulyka, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és a diót egy aprítógépben durvára zúzzuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a karfiolt. Megszórjuk curryporral, köménnyel és kakukkfűvel, beletesszük a vajat, hagyjuk, hogy jól átjárja, majd hozzákeverjük a pirospaprikát és az aprított diót.

A gravyhez a vajat egy gyorsforralóban, közepes lángon felolvasztjuk, beledobjuk a felszeletelt fokhagymát, a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével, és az egészet kicsit visszaforraljuk. Ezután leszűrjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel.

A karfiolt kiszedjük egy tálba, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékra öntjük a gravy alapunkat, majd készre forraljuk. Miután kivettük a sütőből a pulykamellet, 10 percig pihentetjük, hogy szeletelésnél szaftos maradjon. A karfiolt meglocsolhatjuk egy kis citromlével, hogy friss íze legyen.

Tálalás

Tányérra szedünk a diós karfiolból, ráfektetjük a pulykaszeleteket, megszórjuk egy kevés diómorzsával, és meglocsoljuk a gravyvel.

pulykamell-dios-sult-karfiollal (2)
Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Ha tetszett a pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több brutális fogás:

Sonkás-sajtos palacsinta sajtmártásban

Fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal

Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?