Halételek

Fokhagymás-garnélásrizottó

Fokhagymás-garnélás rizottó

Hozzávalók
80 g
vaj
4 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
300 g
tisztított garnéla
1 fej
vöröshagyma
300 g
rizottó rizs
80 ml
fehérbor
1 l
alaplé (vagy víz)
só, bors
0.5 db
citrom facsart leve
60 g
reszelt parmezán
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
2 kanál olajon megpirítunk 2 gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a garnélákat és 5 percig pirítjuk, majd kiszedjük őket és félretesszük. A nagyon finomra vágott hagymát és a maradék fokhagymát is megpirítjuk a maradék olajon, majd hozzáadjuk a rizst, amit fehéredésig pirítunk, majd felöntjük a fehérborral, amit elpárolunk, ezután apránként adagolva, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az alaplevet is a rizshez. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, amikor az előzőt, már magába szívta, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha már az utolsó adag alaplevünk fő, hozzáadjuk a citrom levét, majd a vajat, a parmezánt, és az előre megsütött garnélákat, elzárjuk a lángot, majd pár percig állni hagyjuk. Az apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Fokhagymás-garnélás rizottó[/caption]Ha tetszett a Fokhagymás-garnélás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ebben a nagy melegben nem túl jó dolog sokáig a tűzhely mellett gubbasztani, inkább az egyszerűbb ételeket készítené el az ember. Erre tökéletes alternatíva ez a garnélás rizottó, sok-sok petrezselyemmel és egy kicsi citrommal, hogy friss, nyári íze legyen!:)

Hozzávalók

2 - 4 főre
80 g
vaj
4 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
300 g
tisztított garnéla
1 fej
vöröshagyma
300 g
rizottó rizs
80 ml
fehérbor
1 l
alaplé (vagy víz)
só, bors
0.5 db
citrom facsart leve
60 g
reszelt parmezán
1 csokor
petrezselyem
2 kanál olajon megpirítunk 2 gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a garnélákat és 5 percig pirítjuk, majd kiszedjük őket és félretesszük. A nagyon finomra vágott hagymát és a maradék fokhagymát is megpirítjuk a maradék olajon, majd hozzáadjuk a rizst, amit fehéredésig pirítunk, majd felöntjük a fehérborral, amit elpárolunk, ezután apránként adagolva, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az alaplevet is a rizshez. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, amikor az előzőt, már magába szívta, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha már az utolsó adag alaplevünk fő, hozzáadjuk a citrom levét, majd a vajat, a parmezánt, és az előre megsütött garnélákat, elzárjuk a lángot, majd pár percig állni hagyjuk. Az apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Fokhagymás-garnélás rizottó[/caption]Ha tetszett a Fokhagymás-garnélás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Fokhagymás-garnélás rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept