A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk egy serpenyőben.
A karajt félcentisre lapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben az olajon mindkét oldalát másfél percig sütjük, majd félretesszük.
A kolbászt félbevágjuk, hosszában felszeleteljük, majd a forró serpenyőben lepirítjuk. Félretesszük, a hús mellé, hogy átvegye a zsíros kolbászszaftot.
A fokhagymát felszeleteljük, és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a visszamaradt zsíron, hozzáadunk még 2 evőkanálnyi olívaolajat, mellédobjuk a babérlevelet, felöntjük a passatával, füstölt paprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és kicsit visszaforraljuk. Ezután felöntjük a sörrel, majd 10 percig erős lángon rotyogtatjuk. A sűrű szószhoz 40-50 ml vizet öntünk, és összeforraljuk.
Ha elkészült a szósz, összerakjuk a szendvicseket: egy szelet kenyérre egy szelet sonkát teszünk, rá a sült karajt, 2-3 szelet kolbászt, egy szelet edami sajtot, majd rátesszük a másik szelet kenyeret, végül egy szelet sajttal lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen, amíg megolvad a szendvicseken a sajt. Közben a serpenyőben 1-1 tükörtojást sütünk, rátesszük a szendvicsek tetejére, nyakon öntjük a sörös mártással, és egy jó adag sült krumplival vagy magában is tálalhatjuk.
