Brutális kaják

Gombapaprikáscsirkecombbal

Gombapaprikás csirkecombbal

Hozzávalók
A csirkecombokhoz
4 db
egész csirkecomb
(kb. 150 g/db)
só, bors
1 csipet
őrölt fűszerkömény
150 ml
víz
2 gerezd
fokhagyma
A gombapaprikáshoz
80 ml
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(100 g/db)
1 db
tv-paprika
(150 g/db)
1 tk
őrölt fűszerkömény
2 ek
paprikakrém
1 ek
darált édespaprika-krém
1 ek
őrölt fűszerpaprika
800 ml
víz
800 g
csiperkegomba
só, bors
175 ml
tejföl
30 g
finomliszt
A tálaláshoz
4 adag
nokedli
néhány szál friss snidling

Elkészítés

A gombapaprikás csirkecombbal elkészítve tényleg mindenkinek elnyeri majd a tetszését. Elkészítéséhez először a húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd egy tepsibe tesszük őket. Beleöntjük a vizet, rádobjuk a roppantott fokhagymagerezdeket, és egy alufóliával letakarjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 220 fokon további 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A paprikáshoz az olaj felét felhevítjük egy lábasban, hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Beledobjuk a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát, ezután közepesen erős hőfokon további 2-3 percig pirítjuk.

Megszórjuk a köménnyel, hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát és folyamatosan kevergetve kb. 1 percig pirítjuk. Felöntjük 200 ml vízzel, majd forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. Az alapot áttesszük egy magas falú kancsóba vagy edénybe, és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. 

Gombapaprikás csirkecombbal összeállítása

Az olaj másik felét beleöntjük a lábasba, és erős fokozaton 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a szeletekre vágott gombát. Amikor szépen megpirult a gomba, felöntjük a leturmixolt szósszal és a maradék vízzel, majd amikor forr, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig főzzük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, kanalazunk bele 1-2 evőkanállal a szószból, csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a paprikást. Nokedlivel és a csirkecombokkal tálaljuk, végül megszórjuk apróra vágott friss snidlinggel.

gombapaprikas-csirkecombbal
Gombapaprikás csirkecombbal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 85 perc

Még több izgalmas gombás kaja vár az oldalunkon:

Spenótos-gombás quiche

Gombás, feta sajtos tart

Krémsajtos töltött csiperke

www.streetkitchen.hu

A gombapaprikást tutira azok is szeretik, akik inkább húsrajongók. Pláne, ha sütsz mellé egy kis csirkecombot is. :) Így két legyet üthetsz egy csapásra, a vegáknak és a húsimádóknak is kedvezhetsz. Nem mellesleg magadnak is, mert nem kell mindenkire külön főznöd.

Hozzávalók

4 főre
A csirkecombokhoz
4 db
egész csirkecomb
(kb. 150 g/db)
só, bors
1 csipet
őrölt fűszerkömény
150 ml
víz
2 gerezd
fokhagyma
A gombapaprikáshoz
80 ml
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(100 g/db)
1 db
tv-paprika
(150 g/db)
1 tk
őrölt fűszerkömény
2 ek
paprikakrém
1 ek
darált édespaprika-krém
1 ek
őrölt fűszerpaprika
800 ml
víz
800 g
csiperkegomba
só, bors
175 ml
tejföl
30 g
finomliszt
A tálaláshoz
4 adag
nokedli
néhány szál friss snidling

A gombapaprikás csirkecombbal elkészítve tényleg mindenkinek elnyeri majd a tetszését. Elkészítéséhez először a húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd egy tepsibe tesszük őket. Beleöntjük a vizet, rádobjuk a roppantott fokhagymagerezdeket, és egy alufóliával letakarjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 220 fokon további 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A paprikáshoz az olaj felét felhevítjük egy lábasban, hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Beledobjuk a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát, ezután közepesen erős hőfokon további 2-3 percig pirítjuk.

Megszórjuk a köménnyel, hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát és folyamatosan kevergetve kb. 1 percig pirítjuk. Felöntjük 200 ml vízzel, majd forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. Az alapot áttesszük egy magas falú kancsóba vagy edénybe, és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. 

Gombapaprikás csirkecombbal összeállítása

Az olaj másik felét beleöntjük a lábasba, és erős fokozaton 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a szeletekre vágott gombát. Amikor szépen megpirult a gomba, felöntjük a leturmixolt szósszal és a maradék vízzel, majd amikor forr, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig főzzük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, kanalazunk bele 1-2 evőkanállal a szószból, csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a paprikást. Nokedlivel és a csirkecombokkal tálaljuk, végül megszórjuk apróra vágott friss snidlinggel.

gombapaprikas-csirkecombbal
Gombapaprikás csirkecombbal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 85 perc

Még több izgalmas gombás kaja vár az oldalunkon:

Spenótos-gombás quiche

Gombás, feta sajtos tart

Krémsajtos töltött csiperke

Ha tetszett a Gombapaprikás csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept