Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 200 g barna csiperke
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ szál póréhagyma
- 200 g spenótlevél
- 500 ml habtejszín
- 3 db tojás
- 200 g füstölt sajt
- só, bors
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 ek sótlan pirított mogyoró
- 5 db koktélparadicsom
A tálaláshoz
- 1 db citrom
- ½ csokor snidling
Spenótos-gombás quiche
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 200 g barna csiperke
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ szál póréhagyma
- 200 g spenótlevél
- 500 ml habtejszín
- 3 db tojás
- 200 g füstölt sajt
- só, bors
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 ek sótlan pirított mogyoró
- 5 db koktélparadicsom
A tálaláshoz
- 1 db citrom
- ½ csokor snidling
Egy serpenyőt felforrósítunk, és az olajon megpegpirítjuk a cikkekre vágott gombát. Ha szépen megbarnult, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és póréhagymát, majd a spenótleveleket is. 2 percig pirítjuk őket, majd lehúzzuk a tűzről. Egy keverőtálba tesszük a tejszínt, a tojásokat, a reszelt füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a gombás-spenótos ragut.
A leveles tésztát egy lisztezett nyújtódeszkára terítjük, és ha szükséges, kissé kinyújtjuk. 3 mm-es vastagságúnak kell lennie a tésztának. Kibéleljük vele a piteformát, és a felesleges tésztát levágjuk a széléről. Beleöntjük a tejszínes-zöldséges ragut, és megszórjuk a pirított mogyoróval és a félbevágott koktélparadicsommal. 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre. Ha megsült, egy kis pihentetés után már szeletelhetjük is.
Tálalásnál reszelt citromhéjat és apróra vágott snidlinget szórunk még a tetejére.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: 15 perc
Ha tetszett a spenótos-gombás quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!