A gránátos kocka első lépéseként a krumplikat megpucoljuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Ügyeljünk rá, hogy a leszűrésnél 150-200 ml főzővizet tegyünk félre. Amíg fő a krumpli, bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát is a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.
Zsírt melegítünk egy lapos, inkább szélesebb lábasban vagy nagyobb serpenyőben, és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a krumplit és erős hőfokon elkezdjük pirítani, miközben egy krumplinyomó segítségével darabosra törjük. Hozzáadjuk a tésztát, felöntjük a főzővízzel, sózzuk, borsozzuk – ez utóbbit ne sajnáljuk –, és erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk, majd tálalunk.

- Elkészítési idő: 30 perc