Street Kitchen

Kacsamellgnocchivaléslilakáposzta-chutney-val

Kacsamell gnocchival és lilakáposzta-chutney-val

Hozzávalók
A gnocchihoz
500 g
tisztított burgonya
2 db
tojássárgája
130 g
liszt
0.25 db
szerecsendió
20 g
vaj
A mártáshoz
50 g
shiitake gomba
0.5 fej
hagyma
1 ek
olaj
0.5 szál
sárgarépa
0.5 szál
fehérrépa
500 g
kacsanyak
200 ml
fehérbor
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A chutney-hoz
0.5 mk
koriandermag
0.5 mk
mustármag
1 ek
olaj
1 fej
hagyma
0.25 fej
lila káposzta
só, bors
50 ml
málnaecet
100 ml
víz
2 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
cayenne-bors
0.5 tk
őrölt kömény
A húshoz
2 db
kacsamell
só, bors
1 ek
olaj
50 ml
tejszín
20 g
vaj

Elkészítés

Mártás:

A burgonyát bő, sós vízben felrakjuk főni. Amíg fő, elkészítjük a mártásunkat. Ehhez a félbevágott shiitake gombát és a felszeletelt hagymát száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd hozzáöntjük az olajat és rádobjuk a feldarabolt répát és fehérrépát. A zöldségeket lepirítjuk, és rádobjuk a feldarabolt kacsanyakat is, majd az egészet jó alaposan lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és beledobjuk a felaprított fokhagymát. 3-4 percig forraljuk, amíg a bor visszaredukálódik, majd felöntjük 150 ml vízzel és 20 percig főzzük. Közben folyamatosan pótoljuk a vizet. Ha letelt a főzési idő, leszűrjük a mártást és visszarakjuk a serpenyőbe. Hozzáöntjük a tejszínt és sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, beledobjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad és félretesszük.

 
Chutney:

A megfőtt burgonyát krumplinyomóval áttörjük és egy tálban hagyjuk kihűlni. A chutney-hoz először a mustármagot és a koriandermagot száraz serpenyőben lepirítjuk, felöntjük olajjal, majd rádobjuk a felszeletelt hagymát. Üvegesre pároljuk és mehet bele a vékonyra szeletelt lila káposzta. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a málnaecetet, a vizet és a mézet. Beledobjuk a felszeletelt fokhagymát, a Cayenne-borsot és a köményt. Tálalásig alacsony lángon rotyogtatva sűrűre főzzük. 


Gnocchi:

A kihűlt burgonyába ütjük a tojássárgájákat, beleszórjuk a lisztet, sózzuk és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Egynemű masszává gyúrjuk, majd lisztezett felületen hengereket formázunk belőle és bő, lobogó, sós vízben kifőzzük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ebbe szedjük a megfőtt gnocchikat, majd kicsit átpirítjuk és tálalásig félretesszük.


Kacsamell:

A kacsamelleket papírtörlővel leitatjuk, majd beirdaljuk a bőrét és sózzuk, borsozzuk. Hideg serpenyőben indítva kevés olajjal megpirítjuk a bőrös oldalát. Ha a bőre kellően megpirult, a húsos oldalára is rápirítunk és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.


Tálaláskor a tányérra pakoljuk a gnocchit, mellé halmozunk a lila káposztából és jöhet a felszeletelt kacsamell is, majd a húst leöntjük a mártásunkkal.

Elkészítési idő: 45 perc

kacsamell gnocchival
Kacsamell gnocchival és lilakáposzta-chutney-val

www.streetkitchen.hu

Egy igazán villantós kaja, ha lenyűgöznéd a párodat, de persze magadat is kényeztetheted vele. :)

Hozzávalók

2 főre
A gnocchihoz
500 g
tisztított burgonya
2 db
tojássárgája
130 g
liszt
0.25 db
szerecsendió
20 g
vaj
A mártáshoz
50 g
shiitake gomba
0.5 fej
hagyma
1 ek
olaj
0.5 szál
sárgarépa
0.5 szál
fehérrépa
500 g
kacsanyak
200 ml
fehérbor
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A chutney-hoz
0.5 mk
koriandermag
0.5 mk
mustármag
1 ek
olaj
1 fej
hagyma
0.25 fej
lila káposzta
só, bors
50 ml
málnaecet
100 ml
víz
2 ek
méz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
cayenne-bors
0.5 tk
őrölt kömény
A húshoz
2 db
kacsamell
só, bors
1 ek
olaj
50 ml
tejszín
20 g
vaj

Mártás:

A burgonyát bő, sós vízben felrakjuk főni. Amíg fő, elkészítjük a mártásunkat. Ehhez a félbevágott shiitake gombát és a felszeletelt hagymát száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd hozzáöntjük az olajat és rádobjuk a feldarabolt répát és fehérrépát. A zöldségeket lepirítjuk, és rádobjuk a feldarabolt kacsanyakat is, majd az egészet jó alaposan lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és beledobjuk a felaprított fokhagymát. 3-4 percig forraljuk, amíg a bor visszaredukálódik, majd felöntjük 150 ml vízzel és 20 percig főzzük. Közben folyamatosan pótoljuk a vizet. Ha letelt a főzési idő, leszűrjük a mártást és visszarakjuk a serpenyőbe. Hozzáöntjük a tejszínt és sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, beledobjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad és félretesszük.

 
Chutney:

A megfőtt burgonyát krumplinyomóval áttörjük és egy tálban hagyjuk kihűlni. A chutney-hoz először a mustármagot és a koriandermagot száraz serpenyőben lepirítjuk, felöntjük olajjal, majd rádobjuk a felszeletelt hagymát. Üvegesre pároljuk és mehet bele a vékonyra szeletelt lila káposzta. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a málnaecetet, a vizet és a mézet. Beledobjuk a felszeletelt fokhagymát, a Cayenne-borsot és a köményt. Tálalásig alacsony lángon rotyogtatva sűrűre főzzük. 


Gnocchi:

A kihűlt burgonyába ütjük a tojássárgájákat, beleszórjuk a lisztet, sózzuk és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Egynemű masszává gyúrjuk, majd lisztezett felületen hengereket formázunk belőle és bő, lobogó, sós vízben kifőzzük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ebbe szedjük a megfőtt gnocchikat, majd kicsit átpirítjuk és tálalásig félretesszük.


Kacsamell:

A kacsamelleket papírtörlővel leitatjuk, majd beirdaljuk a bőrét és sózzuk, borsozzuk. Hideg serpenyőben indítva kevés olajjal megpirítjuk a bőrös oldalát. Ha a bőre kellően megpirult, a húsos oldalára is rápirítunk és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.


Tálaláskor a tányérra pakoljuk a gnocchit, mellé halmozunk a lila káposztából és jöhet a felszeletelt kacsamell is, majd a húst leöntjük a mártásunkkal.

Elkészítési idő: 45 perc

kacsamell gnocchival
Kacsamell gnocchival és lilakáposzta-chutney-val

Ha tetszett a Kacsamell gnocchival és lilakáposzta-chutney-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept