Street Kitchen

Kandírozottrépásrépatorta

Kandírozott répás répatorta

Hozzávalók
A répatortához
375 ml
étolaj
200 g
kristálycukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
400 g
finomliszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
450 g
reszelt sárgarépa
100 g
durvára vágott dió
A kandírozott répához
2 szál
vékonyabb répa
250 ml
víz
250 g
kristálycukor
A tetejére
750 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
1 marék
durvára vágott dió

Elkészítés

A kandírozott répás répatorta első lépése, hogy az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló is. Alaposan elkeverjük, majd három darab 18 cm-es, alulról sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Ha megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

A díszítésre szánt répákat megtisztítjuk, és hámozóval vékony szeleteket vágunk belőle. A vizet és a cukrot összeforraljuk, majd alacsonyabbra vesszük a lángot, beledobjuk a répaszeleteket és 20 percig főzzük őket. 100 fokra felmelegítjük a sütőt, a répaszeleteket enyhén beolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 20-30 percig sütjük őket. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és amikor még melegek, formázhatóak, de már nem égetik a kezünket, gyorsan műanyag vagy fém evőpálcikára tekerjük őket, pár másodperc múlva lehúzzuk, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket száradni.

A krémhez a mascarponét stabilabb krémalappá habosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és a porcukrot. Sima és/vagy csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet.

A répatorta összeállítása

A piskóták tetejét egyenesre vágjuk, majd megtöltjük őket a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon díszítésnek. Durvára vágott dióval és a kandírozott répaszeletekkel díszítjük a tortát.

kandirozott-repas-repatorta
Kandírozott répás répatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2-2,5 óra + hűtés

Még több répás desszert:

Répatorta-zabkása

Egyszerű sárgarépás keksz

Répás energiagolyó

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy tortás videósorozatból nem hiányozhat egy klasszikus répatorta. A kedvenc szaftos répatorta receptemet vettem alapul, enyhén vaníliás, selymes krémmel töltve, és még kandírozott répa is készült a tetejére!

Hozzávalók

1 18 cm-es tortához
A répatortához
375 ml
étolaj
200 g
kristálycukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
400 g
finomliszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt szerecsendió
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
450 g
reszelt sárgarépa
100 g
durvára vágott dió
A kandírozott répához
2 szál
vékonyabb répa
250 ml
víz
250 g
kristálycukor
A tetejére
750 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
1 marék
durvára vágott dió

A kandírozott répás répatorta első lépése, hogy az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló is. Alaposan elkeverjük, majd három darab 18 cm-es, alulról sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Ha megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

A díszítésre szánt répákat megtisztítjuk, és hámozóval vékony szeleteket vágunk belőle. A vizet és a cukrot összeforraljuk, majd alacsonyabbra vesszük a lángot, beledobjuk a répaszeleteket és 20 percig főzzük őket. 100 fokra felmelegítjük a sütőt, a répaszeleteket enyhén beolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 20-30 percig sütjük őket. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és amikor még melegek, formázhatóak, de már nem égetik a kezünket, gyorsan műanyag vagy fém evőpálcikára tekerjük őket, pár másodperc múlva lehúzzuk, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket száradni.

A krémhez a mascarponét stabilabb krémalappá habosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és a porcukrot. Sima és/vagy csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet.

A répatorta összeállítása

A piskóták tetejét egyenesre vágjuk, majd megtöltjük őket a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon díszítésnek. Durvára vágott dióval és a kandírozott répaszeletekkel díszítjük a tortát.

kandirozott-repas-repatorta
Kandírozott répás répatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2-2,5 óra + hűtés

Még több répás desszert:

Répatorta-zabkása

Egyszerű sárgarépás keksz

Répás energiagolyó

Ha tetszett a Kandírozott répás répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept