Hozzávalók
- 70 g sárgarépa
- 60 g olvasztott vaj
- 80 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 100 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
Hozzávalók
- 70 g sárgarépa
- 60 g olvasztott vaj
- 80 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 100 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat, a cukrot és a tojást összekeverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elkeverjük, és hagyjuk állni 20 percet a hűtőben.
A tésztából egy diónál picit nagyobb méretű gombócokat formázunk, és egy sütőpapírral bélelt sütőtepsire sorakoztatjuk őket, egymástól viszonylag távol, mert szét fognak terülni. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a kekszeket.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetés: 20 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett az egyszerű sárgarépás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!