Húsos kaják

Karfiolpizza

Karfiolpizza

Hozzávalók
A karfiolos alaphoz
2 csomag
fagyasztott karfiolrizs
(400 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
200 g
sajt
1 ek
liszt
A pizzaszószhoz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
(polpa di pomodoro)
frissen őrölt bors
1 - 2 tk
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
morzsolt oregánó
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 csipet
morzsolt rozmaring
A feltéthez
150 g
pizzamozzarella
100 g
szalámi
1 ek
olívaolaj
1 csipet
morzsolt oregánó

Elkészítés

A karfiolpizza elkészítéséhez a karfiolrizst még fagyosan egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, alaposan megsózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és a sajtot, beleszórjuk a lisztet, és alaposan összeforgatjuk. Állni hagyjuk 15 percig, hogy a karfiol kicsit megolvadjon, és ettől formázhatóvá váljon a massza.

Egy sütőpapírral bélelt, lapos tepsire tesszük, és kerek pizzalapot formázunk belőle, alaposan megpaskoljuk, hogy összetömörödjön, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt elősütjük.

A pizzaszószhoz a paradicsomkonzervet felbontjuk, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olívaolajat, belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan összekeverjük.

Az elősütött pizzalapot óvatosan leszedjük a papírról, hogy amikor készre sül, könnyű legyen tálalni. Megkenjük 2 evőkanál pizzaszósszal, majd ráhalmozzuk a szeletelt mozzarellát és szalámit, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk egy kevés oregánóval. 200 fokosra melegített sütőbe tesszük 3-5 percre, hogy megolvadjon a sajt, majd azon melegében felvágjuk, és behabzsoljuk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

karfiolpizza
Karfiolpizza

pizzakisokos

Még több alternatív pizza:

Brokkolipizza

Édesburgonya-pizza

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szénhidrátcsökkentett lisztalternatíva? Na igen, a karfiolrizs nemcsak rizs helyett használható, hanem ilyen frankó kaják is összedobhatók belőle.

Hozzávalók

1 kb. 28 cm-es pizzához
A karfiolos alaphoz
2 csomag
fagyasztott karfiolrizs
(400 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
200 g
sajt
1 ek
liszt
A pizzaszószhoz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
(polpa di pomodoro)
frissen őrölt bors
1 - 2 tk
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
morzsolt oregánó
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 csipet
morzsolt rozmaring
A feltéthez
150 g
pizzamozzarella
100 g
szalámi
1 ek
olívaolaj
1 csipet
morzsolt oregánó

A karfiolpizza elkészítéséhez a karfiolrizst még fagyosan egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, alaposan megsózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és a sajtot, beleszórjuk a lisztet, és alaposan összeforgatjuk. Állni hagyjuk 15 percig, hogy a karfiol kicsit megolvadjon, és ettől formázhatóvá váljon a massza.

Egy sütőpapírral bélelt, lapos tepsire tesszük, és kerek pizzalapot formázunk belőle, alaposan megpaskoljuk, hogy összetömörödjön, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt elősütjük.

A pizzaszószhoz a paradicsomkonzervet felbontjuk, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olívaolajat, belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan összekeverjük.

Az elősütött pizzalapot óvatosan leszedjük a papírról, hogy amikor készre sül, könnyű legyen tálalni. Megkenjük 2 evőkanál pizzaszósszal, majd ráhalmozzuk a szeletelt mozzarellát és szalámit, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk egy kevés oregánóval. 200 fokosra melegített sütőbe tesszük 3-5 percre, hogy megolvadjon a sajt, majd azon melegében felvágjuk, és behabzsoljuk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

karfiolpizza
Karfiolpizza

pizzakisokos

Még több alternatív pizza:

Brokkolipizza

Édesburgonya-pizza

Ha tetszett a Karfiolpizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept