A karfiolpizza elkészítéséhez a karfiolrizst még fagyosan egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, alaposan megsózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és a sajtot, beleszórjuk a lisztet, és alaposan összeforgatjuk. Állni hagyjuk 15 percig, hogy a karfiol kicsit megolvadjon, és ettől formázhatóvá váljon a massza.
Egy sütőpapírral bélelt, lapos tepsire tesszük, és kerek pizzalapot formázunk belőle, alaposan megpaskoljuk, hogy összetömörödjön, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt elősütjük.
A pizzaszószhoz a paradicsomkonzervet felbontjuk, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olívaolajat, belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan összekeverjük.
Az elősütött pizzalapot óvatosan leszedjük a papírról, hogy amikor készre sül, könnyű legyen tálalni. Megkenjük 2 evőkanál pizzaszósszal, majd ráhalmozzuk a szeletelt mozzarellát és szalámit, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk egy kevés oregánóval. 200 fokosra melegített sütőbe tesszük 3-5 percre, hogy megolvadjon a sajt, majd azon melegében felvágjuk, és behabzsoljuk.
Elkészítési idő: kb. 60 perc

