A legjobb reggelik

Lazackrém

Lazackrém

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
300 g
lazacfilé
100 ml
fehérbor
200 ml
tej
0.5 db
citrom héja és leve
1 fej
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
tojásfehérje
50 g
vaj
só, bors
1 mk
mustár
A tálaláshoz
1 db
citrom
5 - 6 szem
koktélparadicsom
1 kis csokor
petrezselyem vagy snidling

Elkészítés

A lazackrém elkészítéséhez a lazacot egy kis méretű, mély tepsibe tesszük, majd felöntjük a fehérborral és a tejjel, és ráfacsarjuk a citrom levét. Elfelezzük a hagymát, és a fokhagymagerezdekkel együtt a tejbe dobjuk, majd lefedjük egy alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

Miután letelt az idő, kivesszük a halat, egy késes aprítóba dobjuk. Mellétesszük a tojásfehérjét és a tejszínt, és még forrón lepürésítjük. Ez elegendő hőkezelés a tojásnak. Ezután belekeverjük a vajat, ízesítjük sóval, borssal és mustárral, valamint ízlés szerint citromlével.

Ahhoz, hogy szép krémet kapjunk, érdemes előbb hűtőbe tenni, teljesen lehűteni, és csak ezután tálaljuk. Pirítósra vagy bármilyen kedvenc pékárura kenve, ízlés szerint egy kevés citrommal, koktélparadicsommal és zöldfűszerekkel az igazi.

Lazackrém
Lazackrém

Még több lazac:

Édesburgonyás lazacfasírt

Medvehagymás morzsával sült lazac

www.streetkitchen.hu

Ha maradt egy kis lazacotok, érdemes belőle krémet készíteni, így legalább kipróbálhattok valami újat is. ;)

Hozzávalók

4 főre
100 ml
habtejszín
300 g
lazacfilé
100 ml
fehérbor
200 ml
tej
0.5 db
citrom héja és leve
1 fej
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
tojásfehérje
50 g
vaj
só, bors
1 mk
mustár
A tálaláshoz
1 db
citrom
5 - 6 szem
koktélparadicsom
1 kis csokor
petrezselyem vagy snidling

A lazackrém elkészítéséhez a lazacot egy kis méretű, mély tepsibe tesszük, majd felöntjük a fehérborral és a tejjel, és ráfacsarjuk a citrom levét. Elfelezzük a hagymát, és a fokhagymagerezdekkel együtt a tejbe dobjuk, majd lefedjük egy alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

Miután letelt az idő, kivesszük a halat, egy késes aprítóba dobjuk. Mellétesszük a tojásfehérjét és a tejszínt, és még forrón lepürésítjük. Ez elegendő hőkezelés a tojásnak. Ezután belekeverjük a vajat, ízesítjük sóval, borssal és mustárral, valamint ízlés szerint citromlével.

Ahhoz, hogy szép krémet kapjunk, érdemes előbb hűtőbe tenni, teljesen lehűteni, és csak ezután tálaljuk. Pirítósra vagy bármilyen kedvenc pékárura kenve, ízlés szerint egy kevés citrommal, koktélparadicsommal és zöldfűszerekkel az igazi.

Lazackrém
Lazackrém

Még több lazac:

Édesburgonyás lazacfasírt

Medvehagymás morzsával sült lazac

Ha tetszett a Lazackrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept