Hozzávalók
- 2 szelet bőrös lazac (egyenként 120-160 g-os)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
A mártáshoz
- 40 g hideg vaj
- 1 fej salottahagyma (kisebb)
- 2 tk magos dijoni mustár
- 200 ml habtejszín
- só, bors
A morzsához
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss medvehagyma
- ½ db citrom héja
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet fokhagymapor
- 6-7 ek panko morzsa
A rizshez
- 200 g jázmin rizs
- 400 ml víz
- só
Hozzávalók
- 2 szelet bőrös lazac (egyenként 120-160 g-os)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
A mártáshoz
- 40 g hideg vaj
- 1 fej salottahagyma (kisebb)
- 2 tk magos dijoni mustár
- 200 ml habtejszín
- só, bors
A morzsához
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss medvehagyma
- ½ db citrom héja
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet fokhagymapor
- 6-7 ek panko morzsa
A rizshez
- 200 g jázmin rizs
- 400 ml víz
- só
A morzsához apróra vágjuk a zöld fűszereket és a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépben lezúzzuk.
A lazacot sózzuk, borsozzuk és elkezdjük az olívaolajon bőrös oldallal lefelé sütni. Ha jól megpirult a bőre, megfordítjuk, és további 3 percig sütjük, majd egy tepsire rakjuk. Rányomkodjuk a morzsát, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.
A rizst bő vízzel átmossuk, majd a vízzel és egy kevés sóval egy lábasban felforraljuk, és alacsony lángon fedő alatt főzzük. Ha már nagyjából az összes vizet felszívta, elzárjuk és rajta hagyjuk a fedőt 10 percig.
A mártáshoz a serpenyőbe rakjuk a vaj felét, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott salottahagymát. Ezután felöntjük a tejszínnel, kiforraljuk, majd belekeverjük a mustárt és ízesítjük sóval, borssal. Ha krémesebb mártást szeretnénk, érdemes leturmixolni.
A lazacot a rizzsel és a tejszínes mártással tálaljuk.
Ha tetszett a medvehagymás morzsával sült lazac receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!