Hirdetés
Green Kitchen

Édesburgonyás lazacfasírt

Hozzávalók

10 - 12
pogácsához
+
1 kg lazacfilé
1 kg édesburgonya
600 ml tej
200 ml fehérbor
só, bors
1 szál zellerszár vagy egy kis zellerzöld
2 ág kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
6 - 7 szál snidling
1 kis csokor petrezselyem
szerecsendió
200 g zsemlemorzsa
1 fej hagyma vagy 1 szál póréhagyma

A buggyantott tojáshoz

tojás a vendégek száma szerint
2 csipet só
3 ek ecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Édesburgonyás lazacfasírt

Angolszász területeken ez egy megszokott kombináció, és az elkészítés is tökéletesen alkalmazható akár tölteléknek is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
pogácsához
+
1 kg lazacfilé
1 kg édesburgonya
600 ml tej
200 ml fehérbor
só, bors
1 szál zellerszár vagy egy kis zellerzöld
2 ág kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
6 - 7 szál snidling
1 kis csokor petrezselyem
szerecsendió
200 g zsemlemorzsa
1 fej hagyma vagy 1 szál póréhagyma

A buggyantott tojáshoz

tojás a vendégek száma szerint
2 csipet só
3 ek ecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lazacfasírthoz először a halfilét szálkátlanítjuk, majd néhány darabra vágjuk, és egy mélyebb tepsibe tesszük. Az édesburgonyát meghámozzuk, 1-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, majd a hal mellé szórjuk a tepsibe. A hagymát is felcikkezzük és szintén a tepsibe szórjuk. Felöntjük a tejjel és a fehérborral, kis sót és borsot szórunk bele, beletesszük a zellert, a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd lefedjük alufóliával, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk egy bő fél órára, illetve amíg az édesburgonya megpuhul.

Ha már puha, az egészet leszűrjük, a halfiléről pedig leszedjük a bőrt, ha bőrös filét vásároltunk. A krumplit is és a halat is összetörjük, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A kész masszát tetszőlegesen formázzuk, ha sütőben sütjük, akkor csak morzsába forgatjuk, ha olajban szeretnénk kisütni, klasszikus módon liszt-tojás-morzsa panírozást alkalmazunk. Vagy 185 fokra előmelegített sütőben ropogósra, készre sütjük, vagy olajban 170 fokon aranybarnára.

A buggyantott tojáshoz egy lábasban vizet forralunk, amibe a sót és ecetet is beletesszük. Egy öblös merőkanalat beleállítunk a vízbe, majd visszavesszük, hogy csak gyöngyözve forrjon. Ezután a tojásokat egyesével először egy csészébe, majd abból a merőkanálba öntjük. Fehéredésig, 2-3 percig főzzük, majd egy kanállal vagy spatulával kifordítjuk a merőkanálból, és további 2-3 percig főzzük. A kész tojásokat papíron vagy konyharuhán leitatjuk, és a halpogácsa tetejére tálaljuk. Jól illik hozzá bármilyen majonéz alapú vagy citrusos dresszing.

Édesburgonyás lazacfasírt buggyantott tojással

Ha tetszett az édesburgonyás lazacfasírt buggyantott tojássalreceptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Príma halpogácsa kapros mártogatóssal

Garnélás toast

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások