Levesek

Legényfogóleves

Legényfogó leves

Hozzávalók
400 g
csirkecomb filé
(bőr nélkül)
só, bors
1 - 2 ek
kacsazsír
170 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
liszt
2 l
víz vagy alaplé
150 g
sárgarépa
150 g
fehérrépa
100 g
karalábé
300 g
csiperkegomba
2 db
babérlevél
100 g
tejföl
0.5 db
citrom leve
1 kis csokor
friss tárkony
(1 tk morzsolttal helyettesíthető)

Elkészítés

A legényfogó leveshez a csirkecombot felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és a kacsazsíron, nagyon forró lábasban 2-3 perc alatt kérgesítjük. Kiszedjük a húst, majd közepes lángon a megtisztított, kockára vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt átpirítjuk a lábasban maradt zsíron.

Megszórjuk a liszttel, felöntjük a vízzel vagy alaplével, és forrás után egy botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük a csirkét, beletesszük a kockázott zöldségeket és a cikkekre vágott gombát, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyjából 40 perc alatt készre főzzük.

A legvégén hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, belefacsarjuk a citrom levét, és megszórjuk a friss aprított tárkonnyal. Még egyet rottyantunk rajta, és kész is.

Elkészítési idő: 60 perc

legényfogó leves
Legényfogó leves

Még több hagyományos leves:

Tejszínes karalábéleves

Kolbászos krumplileves

www.streetkitchen.hu

Sokféleképpen ismert ez a leves, és sokféle verzióban láttam, kóstoltam már. Erre tényleg igaz, hogy ahány ház, annyi szokás…

Hozzávalók

6 főre
400 g
csirkecomb filé
(bőr nélkül)
só, bors
1 - 2 ek
kacsazsír
170 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
liszt
2 l
víz vagy alaplé
150 g
sárgarépa
150 g
fehérrépa
100 g
karalábé
300 g
csiperkegomba
2 db
babérlevél
100 g
tejföl
0.5 db
citrom leve
1 kis csokor
friss tárkony
(1 tk morzsolttal helyettesíthető)

A legényfogó leveshez a csirkecombot felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és a kacsazsíron, nagyon forró lábasban 2-3 perc alatt kérgesítjük. Kiszedjük a húst, majd közepes lángon a megtisztított, kockára vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt átpirítjuk a lábasban maradt zsíron.

Megszórjuk a liszttel, felöntjük a vízzel vagy alaplével, és forrás után egy botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük a csirkét, beletesszük a kockázott zöldségeket és a cikkekre vágott gombát, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyjából 40 perc alatt készre főzzük.

A legvégén hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, belefacsarjuk a citrom levét, és megszórjuk a friss aprított tárkonnyal. Még egyet rottyantunk rajta, és kész is.

Elkészítési idő: 60 perc

legényfogó leves
Legényfogó leves

Még több hagyományos leves:

Tejszínes karalábéleves

Kolbászos krumplileves

Ha tetszett a Legényfogó leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept
    Legényfogó leves recept, egy igazi klasszikus | Street Kitchen