A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g karalábé
- 200 g sárgarépa
- 200 g krumpli
- 300 g sertéslapocka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 tk őrölt majoranna
- 1 tk őrölt kömény
- alaplé vagy víz
- 2 tk ecet
- 200 ml cukrozatlan habtejszín
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g karalábé
- 200 g sárgarépa
- 200 g krumpli
- 300 g sertéslapocka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 tk őrölt majoranna
- 1 tk őrölt kömény
- alaplé vagy víz
- 2 tk ecet
- 200 ml cukrozatlan habtejszín
A tejszínes karalábéleves elkészítéséhez a karalábét, a répát, a krumplit és a húst 2-3 cm-es darabokra, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a húst. Ha kifehéredett a hús, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük 100-200 ml vízzel.
30 percig főzzük úgy, hogy közben öntögetjük 100-200 ml vízzel. Ezután belerakjuk a zöldségeket, felöntjük annyi vízzel, ami 2-3 cm-rel ellepi, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Végül beleöntjük az ecetet, majd a tejszínt, és ha újra felforrt, el is zárhatjuk a tűzhelyet.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a tejszínes karalábéleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!