Húsos kaják

Marhahúsosrakottsavanyúkáposzta

Marhahúsos rakott savanyú káposzta

Hozzávalók
200 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
500 g
darált marhahús
só, bors
1 tk
0.5 ek
füstölt paprika
0.5 ek
pirospaprika
1 tk
fűszerkömény
2 db
babérlevél
500 ml
marhaalaplé
200 g
bulgur
1 kg
savanyú káposzta
500 g
zsírszegény joghurt

Elkészítés

A marhahúsos rakott savanyú káposzta nem igényel sok munkát. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzárakjuk a marhahúst, és 5 percig ezzel is pirítjuk. Sózzuk, borsozzunk, fűszerezzük a majorannával, a kétféle pirospaprikával, a fűszerköménnyel és a babérlevéllel, majd felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, amíg egy szaftos, nem túl híg állagot kapunk.

A bulgurt forrásban lévő, sós vízben 3/4 keménységig főzzük. A káposztát, ha úgy érezzük, átmoshatjuk, majd az ⅓-át egy tepsi aljára tesszük. Jöhet rá a bulgur, aztán a ragu, majd ezt követi a maradék 2/3 káposzta. Eloszlatjuk a tetején a joghurtot, és 230 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30 percre.

  • Elkészítési idő: 1-1,5 óra
marhahusos-rakott-savanyukaposzta
Marhahúsos, bulguros rakott savanyú káposzta (Fotó: Street Kitchen)

Rakottakból sosem elég:

Bolognai szószos rakott karfiol

Magyaros rakott csusza

Zé-féle rakott kel

www.streetkitchen.hu

A rakottasok tipikus magyaros kedvencek, ám simán beilleszthetők egy diétába is! A marhahúsos rakott savanyú káposztánál tulajdonképpen csak a bulgur mennyiségéből kell visszavenni, a sertéshúst pedig egy jobb minőségű fehérjeforrásra cserélni.

Hozzávalók

6 főre
200 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
500 g
darált marhahús
só, bors
1 tk
0.5 ek
füstölt paprika
0.5 ek
pirospaprika
1 tk
fűszerkömény
2 db
babérlevél
500 ml
marhaalaplé
200 g
bulgur
1 kg
savanyú káposzta
500 g
zsírszegény joghurt

A marhahúsos rakott savanyú káposzta nem igényel sok munkát. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzárakjuk a marhahúst, és 5 percig ezzel is pirítjuk. Sózzuk, borsozzunk, fűszerezzük a majorannával, a kétféle pirospaprikával, a fűszerköménnyel és a babérlevéllel, majd felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, amíg egy szaftos, nem túl híg állagot kapunk.

A bulgurt forrásban lévő, sós vízben 3/4 keménységig főzzük. A káposztát, ha úgy érezzük, átmoshatjuk, majd az ⅓-át egy tepsi aljára tesszük. Jöhet rá a bulgur, aztán a ragu, majd ezt követi a maradék 2/3 káposzta. Eloszlatjuk a tetején a joghurtot, és 230 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30 percre.

  • Elkészítési idő: 1-1,5 óra
marhahusos-rakott-savanyukaposzta
Marhahúsos, bulguros rakott savanyú káposzta (Fotó: Street Kitchen)

Rakottakból sosem elég:

Bolognai szószos rakott karfiol

Magyaros rakott csusza

Zé-féle rakott kel

Ha tetszett a Marhahúsos rakott savanyú káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept