Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

2 - 3 ek olaj
500 g darált sertéshús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml passata
só, bors
1 tk majoranna
1 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
2 db babérlevél
200 ml víz

A rizshez

250 g rizs
500 g víz
2 ek olaj

Az összeállításhoz

olaj
zsemlemorzsa
8 - 10 levél kelkáposzta (nagy)
500 g ALDI Kokárdás tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle rakott kel

Készítettünk már pár nagyon frankó rakott kaját az oldalra, de most úgy döntöttem, egy trilógiában mutatom meg nektek a kedvenc tepsis kajáimat. Figyeljetek, gyerekek, mert ez lesz életetek legcuccosabb, legtejfölösebb receptje!
Kipróbáltam, jóóó lett!
45
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

2 - 3 ek olaj
500 g darált sertéshús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml passata
só, bors
1 tk majoranna
1 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
2 db babérlevél
200 ml víz

A rizshez

250 g rizs
500 g víz
2 ek olaj

Az összeállításhoz

olaj
zsemlemorzsa
8 - 10 levél kelkáposzta (nagy)
500 g ALDI Kokárdás tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az olajon alaposan lepirítjuk a darált húst, majd jöhet rá az apróra vágott hagyma és fokhagyma. Ha üveges lett a hagyma is, ráöntjük a passzírozott paradicsomot, majd hozzáadjuk a fűszereket. Az egészet jó alaposan összeforgatjuk, felöntjük a vízzel, és fél órán át rotyogtatjuk. 

Közben a többször átöblített rizst kétszeres mennyiségű hideg vízzel felöntjük, megsózzuk, beleöntjük az olajat, és magas lángon addig főzzük, míg a vizet beszívta, de még haraphatóan kemények maradnak a szemek, szóval úgy 80 százalékosra. 

A kelkáposzta leveleit nagyobb darabokra vágjuk, és forró vízben 2-3 percet előfőzzük. A leveleket ezután lehűtjük hideg vízzel, majd leszűrjük. A húsos ragut összeforgatjuk az előfőzött rizzsel. 

Összeállítjuk a rakott kelt: egy hőálló tál alját kiolajozzuk, zsemlemorzsát szórunk rá,  kibéleljük a kelkáposztalevelekkel, ezeket megsózzuk, elterítjük rajtuk a ragut, majd a tejfölt, és ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó réteg tejfölre zsemlemorzsát szórunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a rakott kelt. Tálalás előtt érdemes 15 percig pihentetni.

Ha tetszett a rakott kel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások