Medvehagymás receptek

Medvehagymásrántottjércemell

Medvehagymás rántott jércemell

Hozzávalók
A húshoz
250 g
krémsajt
1 tk
keményítő
2 csokor
medvehagyma
(kb. 200 g)
400 g
csirkemell filé
só, bors
A panírozáshoz
150 g
liszt
3 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
500 g
fagyasztott hasábburgonya

Elkészítés

A rántott jércemell töltelékéhez a krémsajtot egy tálba tesszük, összekeverjük a keményítővel és az apróra vágott medvehagymával. A melleket egy éles késsel “kinyitjuk”, a lényeg, hogy egy minél nagyobb szelet húst kapjunk. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd eloszlatjuk rajta a krémsajtos keveréket, két oldalát behajtjuk, és szorosan feltekerjük. Ha szükséges, a végüket hústűvel összetűzzük.

A szokásos módon bepanírozzuk a húsokat. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, aztán megismételjük a panírozást. 150, maximum 160 fokra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük benne a húsokat. Azért ne legyen forróbb az olaj, hogy a belseje is biztosan elég hőt kapjon anélkül, hogy a külseje megégne. Konyhai papírtörlőre szedjük a húst, és leitatjuk róla a felesleges olajat. 

Közben a sütőt 150 fokra melegítjük, és további 6-8 percre betesszük a húsokat, hogy egész biztos ne érjen minket meglepetés, amikor felszeleteljük. 

Amíg pihen a hús a sütőben, a visszamaradt olajon a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük a krumplit is. Erről is leitatjuk a felesleges olajat, majd egy tányérba szedjük a krumplit és a húst is.

medvehagymas-rantott-jercemell
Medvehagymás rántott jércemell

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több rántott vagy töltött hús:

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Rántott pulykamell remulád mártással

www.streetkitchen.hu

A rántott hús minden formában jöhet nálam. Ezzel a medvehagymás töltelékkel igazán ízletes lesz, megéri azt a kis plusz időt befektetni az elkészítésébe.

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
250 g
krémsajt
1 tk
keményítő
2 csokor
medvehagyma
(kb. 200 g)
400 g
csirkemell filé
só, bors
A panírozáshoz
150 g
liszt
3 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
500 g
fagyasztott hasábburgonya

A rántott jércemell töltelékéhez a krémsajtot egy tálba tesszük, összekeverjük a keményítővel és az apróra vágott medvehagymával. A melleket egy éles késsel “kinyitjuk”, a lényeg, hogy egy minél nagyobb szelet húst kapjunk. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd eloszlatjuk rajta a krémsajtos keveréket, két oldalát behajtjuk, és szorosan feltekerjük. Ha szükséges, a végüket hústűvel összetűzzük.

A szokásos módon bepanírozzuk a húsokat. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, aztán megismételjük a panírozást. 150, maximum 160 fokra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük benne a húsokat. Azért ne legyen forróbb az olaj, hogy a belseje is biztosan elég hőt kapjon anélkül, hogy a külseje megégne. Konyhai papírtörlőre szedjük a húst, és leitatjuk róla a felesleges olajat. 

Közben a sütőt 150 fokra melegítjük, és további 6-8 percre betesszük a húsokat, hogy egész biztos ne érjen minket meglepetés, amikor felszeleteljük. 

Amíg pihen a hús a sütőben, a visszamaradt olajon a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük a krumplit is. Erről is leitatjuk a felesleges olajat, majd egy tányérba szedjük a krumplit és a húst is.

medvehagymas-rantott-jercemell
Medvehagymás rántott jércemell

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több rántott vagy töltött hús:

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Rántott pulykamell remulád mártással

Ha tetszett a Medvehagymás rántott jércemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept