Hozzávalók
- 400 g natúr gesztenyemassza
- 150 g főtt gesztenye
- kb. 200 aszalt szilva
- só, bors
- 8 szelet karaj (kb. 800 g)
- kb. 200 g liszt
- 6 db tojás
- kb. 250 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A krumplipüréhez
- 800 g agria vagy más B/C típusú krumpli
- 2 tk só
- 300 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 csipet szerecsendió
- 4 - 5 szem egész bors
- 200 g vaj
Hozzávalók
- 400 g natúr gesztenyemassza
- 150 g főtt gesztenye
- kb. 200 aszalt szilva
- só, bors
- 8 szelet karaj (kb. 800 g)
- kb. 200 g liszt
- 6 db tojás
- kb. 250 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A krumplipüréhez
- 800 g agria vagy más b/c típusú krumpli
- 2 tk só
- 300 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 csipet szerecsendió
- 4 - 5 szem egész bors
- 200 g vaj
A gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj elkészítéséhez a gesztenyemasszát egy tálba tesszük. Összekeverjük a durvára aprított főtt gesztenyével és a szintén nagyobb darabokra vágott aszalt szilvával. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk őket. 4 szeleten eloszlatjuk a tölteléket, majd minden karajszeletre rátesszük a hozzá legjobban passzoló párját. A széleiket egy kissé megklopfoljuk, így összetapasztva a két hússzeletet. Ha esetleg nagyobb karajszeletekkel dolgozunk, akkor csak hajtsuk félbe azokat, és úgy klopfoljuk össze a széleiket.
A szokásos módon, duplán panírozzuk be a töltött húsokat. Először lisztbe, majd az enyhén felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk őket, megismételve a folyamatot. 170 fokra melegítjük az olajat, és kb. 5 perc alatt szép aranybarnára sütjük benne a húsokat.
A krumplipürét az itt megtalálható módon elkészítjük mellé.
Szedünk a tányérra a püréből, ráhelyezzük a félbevágott hússzeleteket, és tetszőleges savanyúsággal tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!