Szendvics

Mitraillette,avilágegyiklegdurvábbszendvicse

Mitraillette, a világ egyik legdurvább szendvicse

Hozzávalók
olaj a krumpli sütéséhez
A “minute steak”-hez
350 g
marha hátszín
só, bors
1 - 2 ek
csípős szósz
2 ek
olaj
A sajtszószhoz
150 g
vörös cheddar sajt
1 ek
keményítő
bors, frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
1 db
nagy bagett
2 marék
mirelit krumpli
4 levél
fejes saláta
0.5 fej
lilahagyma
2 ek
mustár
200 - 250 ml
tejszín

Elkészítés
A mitraillette elkészítése nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőre tűnik. A sajtszószhoz lereszeljük a sajtot, összekeverjük a keményítővel, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és összeforraljuk. (Ha túl sűrű lenne, még egy kis tejszínnel vagy tejjel hígíthatjuk.)A krumplit bő olajban aranybarnára sütjük, kiszedjük és egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
A hátszínt egészen vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, egy kevés olajon oldalanként fél-fél percig sütjük. Mielőtt elzárjuk, meglocsoljuk egy kevés csípős szósszal, megborsozzuk, és egy tálban pihentetjük. A bagetteket elfelezzük, majd hosszában is elvágjuk. A visszamaradt szafton lepirítjuk a belső oldalukat.
A lilahagymát vékonyan felszeleteljük,a salátát nagyobb darabokra tépkedjük. Összeállítjuk a szendvicset: megkenjük a bagett alját mustárral, erre jöhet a hús és a kifolyt szaft. Ezután a saláta, lilahagyma, sült krumpli, majd a legvégén a sajtszósz és a bagett teteje.
Ha tetszett a mitraillette receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Na, erre a szendvicsre sok mindent lehet mondani, de azt, hogy nem cuccos, azt biztosan nem. Egy belga különlegességről van szó, aminek a neve: mitraillette. Ez nem jelent mást, mint hogy géppisztoly, úgyhogy kapaszkodjatok, durva lesz!

Hozzávalók

2 főre
olaj a krumpli sütéséhez
A “minute steak”-hez
350 g
marha hátszín
só, bors
1 - 2 ek
csípős szósz
2 ek
olaj
A sajtszószhoz
150 g
vörös cheddar sajt
1 ek
keményítő
bors, frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
1 db
nagy bagett
2 marék
mirelit krumpli
4 levél
fejes saláta
0.5 fej
lilahagyma
2 ek
mustár
200 - 250 ml
tejszín
A mitraillette elkészítése nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőre tűnik. A sajtszószhoz lereszeljük a sajtot, összekeverjük a keményítővel, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és összeforraljuk. (Ha túl sűrű lenne, még egy kis tejszínnel vagy tejjel hígíthatjuk.)A krumplit bő olajban aranybarnára sütjük, kiszedjük és egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
A hátszínt egészen vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, egy kevés olajon oldalanként fél-fél percig sütjük. Mielőtt elzárjuk, meglocsoljuk egy kevés csípős szósszal, megborsozzuk, és egy tálban pihentetjük. A bagetteket elfelezzük, majd hosszában is elvágjuk. A visszamaradt szafton lepirítjuk a belső oldalukat.
A lilahagymát vékonyan felszeleteljük,a salátát nagyobb darabokra tépkedjük. Összeállítjuk a szendvicset: megkenjük a bagett alját mustárral, erre jöhet a hús és a kifolyt szaft. Ezután a saláta, lilahagyma, sült krumpli, majd a legvégén a sajtszósz és a bagett teteje.
Ha tetszett a mitraillette receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Mitraillette, a világ egyik legdurvább szendvicse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept