A mustáros tokány első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy lábasban, közepes hőfokon 6-8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnát és félretesszük. A visszamaradt zsírhoz adjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a szintén 0,5 cm-es kockákra vágott paprikát és a babérlevelet. 6-8 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a 3-4 cm-es csíkokra, vagyis tokányra vágott húst és erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, amiből még itt-ott kikandikálnak a húsok, ez nálam 500 ml-t jelentett. Sózzuk, borsozzuk és közepes hőfokon 30-40 percig pároljuk. Párolás közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A lényeg, hogy amikor a hús puha, ne egy híg, bő lében úszkáljon a hús, hanem egy szaft alakuljon ki addigra.
A tejfölben elkeverjük a mustárt és a lisztet, és óvatosan a raguhoz adjuk. Egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. Főtt szarvacskatésztával és a korábban lepirított szalonnával tálaljuk.

- Elkészítési idő: 80 perc