Húsételek

Nashvillecsirke

Nashville csirke

Hozzávalók
1 db
csirkemell
4 db
csirkefelsőcomb-filé
1
kis üveg csemegeuborka
A lisztkeverékhez
700 g
liszt
3 tk
1.5 tk
őrölt fekete bors
3 tk
pirospaprika
A csirke pácolásához
500 ml
író
3 ek
sriracha szósz
1 tk
1 tk
füstölt paprika
1 nagy csipet
bors
A fűszeres olajhoz
170 ml
olaj
1 ek
cayenne-bors
2 tk
barna cukor
1 ek
fokhagymapor
1 ek
füstölt paprika
1 ek
szárított chipotle
(őrölt)

Elkészítés

A csirkemellet 6-8 részre vágjuk, a combfiléket pedig elfelezzük. A csirkepác hozzávalóit összekeverjük, és minimum fél órára beletesszük a csirkét (de ha ezt előző este megcsináljátok, úgy még jobb). Ezután kiszedjük a pácból (de megtartjuk a pácot a bundázáshoz), a lisztkeverék hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk ebbe a lecsepegtetett húst. Ezután újra az írós keverékbe tesszük, majd újra a lisztbe.

A csirkemellet közepes hőfokon, oldalanként 4-5 percig sütjük úgy, hogy előtte alacsonyabb hőfokon kezdjük el sütni. A combot is alacsonyabb hőfokon kezdjük el sütni, majd utána közepesen, oldalanként 6-7 percig. Kiszedjük a megsült húst, lecsepegtetjük róla az olajat, majd egy rácsra rakjuk, és egyből lekenjük a fűszeres olajjal (ezt előzőleg csak simán összekeverjük). Csemegeuborkával tálaljuk.

Nashville csirke

www.streetkitchen.hu

Ez a második étel, amit a legtöbbet rendelek. :D Zseniális! Bár a kalóriatartalma nem kicsi, de minden egyes olaj- és zsírcsepp megéri!

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 db
csirkemell
4 db
csirkefelsőcomb-filé
1
kis üveg csemegeuborka
A lisztkeverékhez
700 g
liszt
3 tk
1.5 tk
őrölt fekete bors
3 tk
pirospaprika
A csirke pácolásához
500 ml
író
3 ek
sriracha szósz
1 tk
1 tk
füstölt paprika
1 nagy csipet
bors
A fűszeres olajhoz
170 ml
olaj
1 ek
cayenne-bors
2 tk
barna cukor
1 ek
fokhagymapor
1 ek
füstölt paprika
1 ek
szárított chipotle
(őrölt)

A csirkemellet 6-8 részre vágjuk, a combfiléket pedig elfelezzük. A csirkepác hozzávalóit összekeverjük, és minimum fél órára beletesszük a csirkét (de ha ezt előző este megcsináljátok, úgy még jobb). Ezután kiszedjük a pácból (de megtartjuk a pácot a bundázáshoz), a lisztkeverék hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk ebbe a lecsepegtetett húst. Ezután újra az írós keverékbe tesszük, majd újra a lisztbe.

A csirkemellet közepes hőfokon, oldalanként 4-5 percig sütjük úgy, hogy előtte alacsonyabb hőfokon kezdjük el sütni. A combot is alacsonyabb hőfokon kezdjük el sütni, majd utána közepesen, oldalanként 6-7 percig. Kiszedjük a megsült húst, lecsepegtetjük róla az olajat, majd egy rácsra rakjuk, és egyből lekenjük a fűszeres olajjal (ezt előzőleg csak simán összekeverjük). Csemegeuborkával tálaljuk.

Nashville csirke

Ha tetszett a Nashville csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept