A legjobb reggelik

Polenta-frittata

Polenta-frittata

Hozzávalók
55 g
kukoricadara
400 ml
tej
6 db
tojás
150 g
cheddar sajt
150 g
cukkini
2 ek
étolaj
5 szelet
prosciutto crudo
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
8 szem
koktélparadicsom
40 g
madársaláta

Elkészítés

A polenta-frittata első lépéseként a kukoricadarát egy sütőbe tehető serpenyőbe szórjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, és közepes hőfokon, forrástól számítva, sűrűn megkeverve kb. 5 percig főzzük. Akkor jó, amikor a kukoricadara megpuhult, és krémesen lágy állagú polentát kapunk. 

A tojásokat egy tálban felverjük, a polentához adjuk, átkeverjük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8 percre. A cukkiniket 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és erős hőfokon 1 perc alatt megsütjük a cukkiniket, majd megsózzuk. Ha megsült a frittata, kivesszük a sütőből, rátesszük a meghajtott prosciuttót, megszórjuk a lila hagymával, a sült cukkinivel, az felezett koktélparadicsomokkal és a madársalátával, és tálaljuk.

polenta-frittata
Polenta-frittata (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több isteni reggeli:

A tökéletes omlett

Cilbir, a török buggyantott tojás

Almás gofri vaníliafagylalttal

www.streetkitchen.hu

Ez az a reggeli, amiért még fizetni is hajlandó lennék, pedig nem sok ilyen van. :) De szerencsére ezért sem kell, ugyanis van egy tuti receptem hozzá. ;) Ezt a reggelit a lustálkodós hétvégékre ajánlom. Az sem baj, ha a gyerekek a nagyszülőknél vannak épp. ;)

Hozzávalók

2 főre (egy 24 cm-es serpenyőhöz)
55 g
kukoricadara
400 ml
tej
6 db
tojás
150 g
cheddar sajt
150 g
cukkini
2 ek
étolaj
5 szelet
prosciutto crudo
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
8 szem
koktélparadicsom
40 g
madársaláta

A polenta-frittata első lépéseként a kukoricadarát egy sütőbe tehető serpenyőbe szórjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, és közepes hőfokon, forrástól számítva, sűrűn megkeverve kb. 5 percig főzzük. Akkor jó, amikor a kukoricadara megpuhult, és krémesen lágy állagú polentát kapunk. 

A tojásokat egy tálban felverjük, a polentához adjuk, átkeverjük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8 percre. A cukkiniket 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és erős hőfokon 1 perc alatt megsütjük a cukkiniket, majd megsózzuk. Ha megsült a frittata, kivesszük a sütőből, rátesszük a meghajtott prosciuttót, megszórjuk a lila hagymával, a sült cukkinivel, az felezett koktélparadicsomokkal és a madársalátával, és tálaljuk.

polenta-frittata
Polenta-frittata (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több isteni reggeli:

A tökéletes omlett

Cilbir, a török buggyantott tojás

Almás gofri vaníliafagylalttal

Ha tetszett a Polenta-frittata receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept