Ragulevesek

Ragulevesmaradéksertéspörköltből

Raguleves maradék sertéspörköltből

Hozzávalók
1 szál
répa
1 szál
fehérrépa
1.6 l
alaplé vagy víz
2 tk
szárított tárkony
1 db
burgonya
300 g
sárga hüvelyű bab
(fagyasztott, kiolvasztott)
1
nagy tányérnyi sertéspörkölt
(kb. 400 g)
175 g
tejföl
1 - 2 ek
10%-os étkezési ecet
A tálaláshoz
kenyér

Elkészítés

Ráadásul egy jóféle raguleves mindig jólesik az embernek, és így megcsinálni meg egyenesen gyerekjáték. Nem csak a pörköltöt mentitek meg, hanem az időtökkel is spóroltok. De ha épp nincs kedvetek főzni, akkor mehet a fagyóba a pöri és majd előveszitek akkor, ha brutál megkívántátok ezt a levest.

A kétféle répát tetszőlegesen összevágjuk, és feltesszük főni egy fazékban az alaplében a tárkonnyal együtt. Amikor félig megfőttek a répák, hozzátesszük az ugyanolyan méretűre vágott tisztított burgonyát és a babot. Amint háromnegyedig megfőtt minden, hozzáadjuk a maradék pörköltet is. 

Felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt, és addig rotyogtatjuk, amíg össze nem érnek az ízek, és minden puhára nem főtt. Ellenőrizzük a sósságát, és ha kell, utánaízesítünk, majd ízlés szerint nyakon öntjük az ecettel. Friss kenyérrel tálaljuk.

raguleves maradék pöri
Raguleves maradék sertéspörköltből

További maradékmentő receptek:

Maradékmentő pirított rizs

Diós-lekváros gubafelfújt

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha jártatok már úgy, hogy maradt egy adag pöri a hűtőtökben, akkor mutatok nektek egy megoldást, hogy miként tudtok egy teljesen korrekt, új ételt kreálni belőle. Egyszerű és gyors… kell ennél több?

Hozzávalók

5 - 6 adagra
1 szál
répa
1 szál
fehérrépa
1.6 l
alaplé vagy víz
2 tk
szárított tárkony
1 db
burgonya
300 g
sárga hüvelyű bab
(fagyasztott, kiolvasztott)
1
nagy tányérnyi sertéspörkölt
(kb. 400 g)
175 g
tejföl
1 - 2 ek
10%-os étkezési ecet
A tálaláshoz
kenyér

Ráadásul egy jóféle raguleves mindig jólesik az embernek, és így megcsinálni meg egyenesen gyerekjáték. Nem csak a pörköltöt mentitek meg, hanem az időtökkel is spóroltok. De ha épp nincs kedvetek főzni, akkor mehet a fagyóba a pöri és majd előveszitek akkor, ha brutál megkívántátok ezt a levest.

A kétféle répát tetszőlegesen összevágjuk, és feltesszük főni egy fazékban az alaplében a tárkonnyal együtt. Amikor félig megfőttek a répák, hozzátesszük az ugyanolyan méretűre vágott tisztított burgonyát és a babot. Amint háromnegyedig megfőtt minden, hozzáadjuk a maradék pörköltet is. 

Felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt, és addig rotyogtatjuk, amíg össze nem érnek az ízek, és minden puhára nem főtt. Ellenőrizzük a sósságát, és ha kell, utánaízesítünk, majd ízlés szerint nyakon öntjük az ecettel. Friss kenyérrel tálaljuk.

raguleves maradék pöri
Raguleves maradék sertéspörköltből

További maradékmentő receptek:

Maradékmentő pirított rizs

Diós-lekváros gubafelfújt

Ha tetszett a Raguleves maradék sertéspörköltből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept