Vega
Hozzávalók
- 250 g gomba
- 1 szál sárgarépa
- 40 - 50 ml olaj
- 400 g maradék rizibizi
- 3 - 4 cm friss gyömbér
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 4 szál újhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 ek szójaszósz
- só, bors
- 2 db tojás
A tálaláshoz
- piros chili
Hozzávalók
- 250 g gomba
- 1 szál sárgarépa
- 40 - 50 ml olaj
- 400 g maradék rizibizi
- 3 - 4 cm friss gyömbér
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 4 szál újhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 ek szójaszósz
- só, bors
- 2 db tojás
A tálaláshoz
- piros chili
A pirított rizshez egy wokot vagy egy nagyobb serpenyőt szárazon felforrósítunk.
A gombát felszeleteljük, szárazon lepirítjuk a forró serpenyőben, és félretesszük. A sárgarépából zöldséghámozóval szalagokat vágunk, majd egy kis olajon ezt is megpirítjuk a forró serpenyőben, és ezt is félretesszük.
A rizst is a serpenyőbe dobjuk még egy kis olajjal. Fontos, hogy kicsit letapadjon, odakapjon,
A gyömbért megtisztítjuk, majd a fokhagymával együtt lereszeljük, és rászórjuk a rizsre, ezzel pirítjuk tovább.
Az újhagymát apróra, a hagymát félfőre vágjuk, ezeket is a rizsre szórjuk, átpirítjuk, majd visszatesszük bele a pirított gombát és a sárgarépát is. Meglocsoljuk szójaszósszal, amivel még mindig tovább pirítjuk, megborsozzuk, majd félrehúzzuk a keveréket a serpenyő oldalára, hogy helyet csináljunk a tojásoknak.
2 darab tojást beleütünk, megsózzuk, kevergetjük, hogy úgy süljön meg, mint egy rántotta, majd összeforgatjuk a zöldséges, pirított rizzsel, és már falhatjuk is. Passzol még hozzá némi friss zöldfűszer, mungóbabcsíra és egy kevés chili.
Ha tetszett ez a maradékmentő recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!