Hozzávalók

1
20 x 25 cm-es sütőtálhoz
+
Hozzávaló kipipálva
2 db kifli
Hozzávaló kipipálva
½ db fonott kalács (kb. 200 g)
Hozzávaló kipipálva
1 db zsemle
Hozzávaló kipipálva
120 g darált dió
Hozzávaló kipipálva
80 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
500 ml tej
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 tk vaníliaaroma ((vagy vaníliás cukor))
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája

A fehérjehabhoz

Hozzávaló kipipálva
3 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek cukor

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
baracklekvár
Hozzávaló kipipálva
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Diós-lekváros gubafelfújt

Ha maradt meg kalácsotok, zsemlétek, kiflitek, és már kicsit ki van száradva, akkor se dobjátok ki. Ha sok rántott ételt készítetek, daráljátok le, mert príma zsemlemorzsa lesz belőle, de van egy még jobb ötletem! Készítsetek belőle édes desszertet, kevés tej, tojás és még egy-két dolog hozzáadásával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 x 25 cm-es sütőtálhoz
+
Hozzávaló kipipálva
2 db kifli
Hozzávaló kipipálva
½ db fonott kalács (kb. 200 g)
Hozzávaló kipipálva
1 db zsemle
Hozzávaló kipipálva
120 g darált dió
Hozzávaló kipipálva
80 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
500 ml tej
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 tk vaníliaaroma ((vagy vaníliás cukor))
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom reszelt héja
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája

A fehérjehabhoz

Hozzávaló kipipálva
3 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek cukor

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
baracklekvár
Hozzávaló kipipálva
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gubához a kifliket, a kalácsot és a zsemlét kockákra vágjuk, egy tepsibe szórjuk, és 210 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 8-10 percig pirítjuk, majd kivesszük és félrerakjuk. 

A darált diót egy serpenyőben, közepes lángon, rázogatva kissé megpirítjuk, hogy illatosabb, aromásabb legyen, majd lehúzzuk a lángról és belekeverünk 30 g porcukrot.

A tejet összekeverjük 50 g porcukorral, őrölt gyömbérrel és fahéjjal, vaníliaaromával vagy -esszenciával, a citromhéjjal és a tojássárgájákkal. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már kifehéredett a hab, belerakjuk a cukrot, és tovább keverjük.

Jöhet is az összeállítás: egy nagy tálba öntjük a tojássárgájás tejet, beledobjuk a kockákra vágott, pirított pékárukat, beleszórjuk a cukros dió ¾-ét, és átkeverjük, hogy szépen felszívják a tojásos tejet. Ha ez megtörtént, lazán beleforgatjuk a fehérjehabot, és a sütőtálba simítjuk. 190 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk 10 percet pihenni, majd szeletekre vágva tálaljuk a baracklekvárral, a maradék cukros pirított dióval és porcukorral megszórva.

diós-lekváros gubafelfújt
Diós-lekváros gubafelfújt

Ha tetszett a diós-lekváros gubafelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a maradékmentő receptek is érdekelhetnek:

Túróstészta-felfújt

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?