Hozzávalók

1
20 x 25 cm-es sütőtálhoz
+
2 db kifli
½ db fonott kalács (kb. 200 g)
1 db zsemle
120 g darált dió
80 g porcukor
500 ml tej
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
1 tk vaníliaaroma ((vagy vaníliás cukor))
1 db citrom reszelt héja
3 db tojássárgája

A fehérjehabhoz

3 db tojásfehérje
1 ½ ek cukor

A tálaláshoz

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Diós-lekváros gubafelfújt

Ha maradt meg kalácsotok, zsemlétek, kiflitek, és már kicsit ki van száradva, akkor se dobjátok ki. Ha sok rántott ételt készítetek, daráljátok le, mert príma zsemlemorzsa lesz belőle, de van egy még jobb ötletem! Készítsetek belőle édes desszertet, kevés tej, tojás és még egy-két dolog hozzáadásával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 x 25 cm-es sütőtálhoz
+
2 db kifli
½ db fonott kalács (kb. 200 g)
1 db zsemle
120 g darált dió
80 g porcukor
500 ml tej
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
1 tk vaníliaaroma ((vagy vaníliás cukor))
1 db citrom reszelt héja
3 db tojássárgája

A fehérjehabhoz

3 db tojásfehérje
1 ½ ek cukor

A tálaláshoz

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A gubához a kifliket, a kalácsot és a zsemlét kockákra vágjuk, egy tepsibe szórjuk, és 210 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 8-10 percig pirítjuk, majd kivesszük és félrerakjuk. 

A darált diót egy serpenyőben, közepes lángon, rázogatva kissé megpirítjuk, hogy illatosabb, aromásabb legyen, majd lehúzzuk a lángról és belekeverünk 30 g porcukrot.

A tejet összekeverjük 50 g porcukorral, őrölt gyömbérrel és fahéjjal, vaníliaaromával vagy -esszenciával, a citromhéjjal és a tojássárgájákkal. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már kifehéredett a hab, belerakjuk a cukrot, és tovább keverjük.

Jöhet is az összeállítás: egy nagy tálba öntjük a tojássárgájás tejet, beledobjuk a kockákra vágott, pirított pékárukat, beleszórjuk a cukros dió ¾-ét, és átkeverjük, hogy szépen felszívják a tojásos tejet. Ha ez megtörtént, lazán beleforgatjuk a fehérjehabot, és a sütőtálba simítjuk. 190 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk 10 percet pihenni, majd szeletekre vágva tálaljuk a baracklekvárral, a maradék cukros pirított dióval és porcukorral megszórva.

diós-lekváros gubafelfújt
Diós-lekváros gubafelfújt

Ha tetszett a diós-lekváros gubafelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a maradékmentő receptek is érdekelhetnek:

Túróstészta-felfújt

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások