A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 2 db kifli
- ½ db fonott kalács (kb. 200 g)
- 1 db zsemle
- 120 g darált dió
- 80 g porcukor
- 500 ml tej
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 tk vaníliaaroma ((vagy vaníliás cukor))
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojássárgája
A fehérjehabhoz
- 3 db tojásfehérje
- 1 ½ ek cukor
A tálaláshoz
- baracklekvár
- porcukor
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 2 db kifli
- ½ db fonott kalács (kb. 200 g)
- 1 db zsemle
- 120 g darált dió
- 80 g porcukor
- 500 ml tej
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 tk vaníliaaroma ((vagy vaníliás cukor))
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojássárgája
A fehérjehabhoz
- 3 db tojásfehérje
- 1 ½ ek cukor
A tálaláshoz
- baracklekvár
- porcukor
A gubához a kifliket, a kalácsot és a zsemlét kockákra vágjuk, egy tepsibe szórjuk, és 210 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 8-10 percig pirítjuk, majd kivesszük és félrerakjuk.
A darált diót egy serpenyőben, közepes lángon, rázogatva kissé megpirítjuk, hogy illatosabb, aromásabb legyen, majd lehúzzuk a lángról és belekeverünk 30 g porcukrot.
A tejet összekeverjük 50 g porcukorral, őrölt gyömbérrel és fahéjjal, vaníliaaromával vagy -esszenciával, a citromhéjjal és a tojássárgájákkal. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már kifehéredett a hab, belerakjuk a cukrot, és tovább keverjük.
Jöhet is az összeállítás: egy nagy tálba öntjük a tojássárgájás tejet, beledobjuk a kockákra vágott, pirított pékárukat, beleszórjuk a cukros dió ¾-ét, és átkeverjük, hogy szépen felszívják a tojásos tejet. Ha ez megtörtént, lazán beleforgatjuk a fehérjehabot, és a sütőtálba simítjuk. 190 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk 10 percet pihenni, majd szeletekre vágva tálaljuk a baracklekvárral, a maradék cukros pirított dióval és porcukorral megszórva.
Ha tetszett a diós-lekváros gubafelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!