Street Kitchen

Répásvöröslencseleves

Répás vöröslencseleves

Hozzávalók
1
kis darab gyömbér
1 fej
hagyma
2 ek
édesköménymag
3 ek
olaj
500 g
sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kurkuma
2 l
zöldségalaplé
(vagy 2 db bio leveskocka)
150 g
vöröslencse
0.5 db
citrom leve
só, bors
4 ek
görög joghurt
(elhagyható)
4 ek
szezámolaj

Elkészítés

A gyömbért megpucoljuk és lereszeljük, a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Először egy száraz fazékban 2 perc alatt enyhén megpirítjuk az édesköménymagot, majd hozzáadjuk az olajat, a gyömbért és a hagymát, és kissé megpirítjuk. A répát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszeres keverékhez, és 5 perc alatt megpároljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a kurkumával és az alaplével együtt a fazékba öntjük, és 25 percet főzzük. Hozzáadjuk a vöröslencsét, majd további 20 percet főzzük, alacsony lángon. Belefacsarjuk a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Sózzuk, borsozzuk, ha igényli. Négy tálba merjük, egy-egy kanál joghurttal és szezámolajjal tálaljuk. 

Répás vöröslencseleves

www.streetkitchen.hu

Meleg leveseknek nyáron is helye van az asztalunkon, hát még egy ilyen szép, élénk színű, narancssárga vöröslencselevesnek. Egy jó levesben az ízek több rétegben épülnek egymásra, itt az édesköménymag, a gyömbér, a lencse és a szezámolaj fog egymással harmóniát alkotni, egyiket sem érdemes elhagyni! Egy kevés friss csírával a tetején is lehet tálalni.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
1
kis darab gyömbér
1 fej
hagyma
2 ek
édesköménymag
3 ek
olaj
500 g
sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kurkuma
2 l
zöldségalaplé
(vagy 2 db bio leveskocka)
150 g
vöröslencse
0.5 db
citrom leve
só, bors
4 ek
görög joghurt
(elhagyható)
4 ek
szezámolaj

A gyömbért megpucoljuk és lereszeljük, a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Először egy száraz fazékban 2 perc alatt enyhén megpirítjuk az édesköménymagot, majd hozzáadjuk az olajat, a gyömbért és a hagymát, és kissé megpirítjuk. A répát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszeres keverékhez, és 5 perc alatt megpároljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a kurkumával és az alaplével együtt a fazékba öntjük, és 25 percet főzzük. Hozzáadjuk a vöröslencsét, majd további 20 percet főzzük, alacsony lángon. Belefacsarjuk a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Sózzuk, borsozzuk, ha igényli. Négy tálba merjük, egy-egy kanál joghurttal és szezámolajjal tálaljuk. 

Répás vöröslencseleves

Ha tetszett a Répás vöröslencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept