Tiramisuk

Répatorta-tiramisu

Répatorta-tiramisu

Hozzávalók
A répás piskótához
3 db
tojás
160 g
cukor
100 ml
olaj
60 g
pekándió
1 db
citrom reszelt héja
0.5 csomag
sütőpor
(6 g)
1 csipet
200 g
sárgarépa
150 g
liszt
A grillázshoz
1 marék
apróra vágott pekándió
100 g
cukor
A krémhez
2 db
tojás
5 ek
porcukor
10 g
vaníliás cukor
500 g
mascarpone
100 g
fehér csoki
A piskóták áztatásához
150 ml
eszpresszó
15 ml
rum
1 ek
porcukor
A tetejére
100 g
fehér csoki
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A tojást habosra keverjük a cukorral, és belecsorgatjuk az olajat. A pekándiót durvára aprítjuk, majd a citromhéjjal, a sütőporral, a sóval, a lereszelt répával és a liszttel együtt belekeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral borított, 20 x 30 cm-es sütőtálba öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A grillázshoz a pekándiót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben feltesszük pirítani. Ha már illatozik, kiborítjuk egy sütőpapírral borított tepsire. A cukrot megkaramellizáljuk, majd a pekándióra öntjük az aranyszínű karamellt, és ha megdermedt, egy klopfolóval vagy aprítóban lezúzzuk, hogy szórható grillázst kapjunk.

A krémhez a tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mascarponét és a tejszínt. Habos krémmé keverjük, majd belekeverjük az időközben vízgőz felett felolvasztott fehér csokit is.

A kávéhoz adjuk a rumot és a porcukrot, elkeverjük, majd pár másodpercre belemártjuk a kisebb darabokra vágott piskótát, és lerakunk egy sornyit egy nagy tál aljára. Erre jöhet a krémből egy réteg, majd a grillázs, és így sorban rétegezzük, amíg el nem fogy minden. 

A tiramisu tetejét leöntjük az olvasztott fehér csokival, megszórjuk a maradék grillázzsal, és a tökéletes állag elérése érdekében pár órára hűtőbe rakjuk a répatorta-tiramisut.

répatorta tiramisu
Répatorta-tiramisu

Ezek a répatortás receptek is érdekelhetnek:

Húsvéti répatorta

Répatorta-keksz

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Répatorta készült már nálunk sokféle verzióban, nyilván nem maradhatott ki a tiramisu sem. Zé egészen pazar ízvilágot hozott össze!

Hozzávalók

6 főre
A répás piskótához
3 db
tojás
160 g
cukor
100 ml
olaj
60 g
pekándió
1 db
citrom reszelt héja
0.5 csomag
sütőpor
(6 g)
1 csipet
200 g
sárgarépa
150 g
liszt
A grillázshoz
1 marék
apróra vágott pekándió
100 g
cukor
A krémhez
2 db
tojás
5 ek
porcukor
10 g
vaníliás cukor
500 g
mascarpone
100 g
fehér csoki
A piskóták áztatásához
150 ml
eszpresszó
15 ml
rum
1 ek
porcukor
A tetejére
100 g
fehér csoki
100 ml
habtejszín

A tojást habosra keverjük a cukorral, és belecsorgatjuk az olajat. A pekándiót durvára aprítjuk, majd a citromhéjjal, a sütőporral, a sóval, a lereszelt répával és a liszttel együtt belekeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral borított, 20 x 30 cm-es sütőtálba öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A grillázshoz a pekándiót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben feltesszük pirítani. Ha már illatozik, kiborítjuk egy sütőpapírral borított tepsire. A cukrot megkaramellizáljuk, majd a pekándióra öntjük az aranyszínű karamellt, és ha megdermedt, egy klopfolóval vagy aprítóban lezúzzuk, hogy szórható grillázst kapjunk.

A krémhez a tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mascarponét és a tejszínt. Habos krémmé keverjük, majd belekeverjük az időközben vízgőz felett felolvasztott fehér csokit is.

A kávéhoz adjuk a rumot és a porcukrot, elkeverjük, majd pár másodpercre belemártjuk a kisebb darabokra vágott piskótát, és lerakunk egy sornyit egy nagy tál aljára. Erre jöhet a krémből egy réteg, majd a grillázs, és így sorban rétegezzük, amíg el nem fogy minden. 

A tiramisu tetejét leöntjük az olvasztott fehér csokival, megszórjuk a maradék grillázzsal, és a tökéletes állag elérése érdekében pár órára hűtőbe rakjuk a répatorta-tiramisut.

répatorta tiramisu
Répatorta-tiramisu

Ezek a répatortás receptek is érdekelhetnek:

Húsvéti répatorta

Répatorta-keksz

Ha tetszett a Répatorta-tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept