Hozzávalók
A répatortához
- 375 ml olaj
- 200 g cukor
- 200 g barna cukor
- 6 db tojás
- 400 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 450 g sárgarépa (reszelve)
- 100 g dió (durvára vágva)
A tetejére
- 500 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 marék dió (durvára vágva)
Húsvéti répatorta
Hozzávalók
A répatortához
- 375 ml olaj
- 200 g cukor
- 200 g barna cukor
- 6 db tojás
- 400 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 450 g sárgarépa (reszelve)
- 100 g dió (durvára vágva)
A tetejére
- 500 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 marék dió (durvára vágva)
A húsvéti répatorta elkészítése ráadásul egyáltalán nem egy nagy dolog, pláne ha pontosan követed a receptet. 😀 Először is az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a vaníliával, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, majd mehet még hozzá a lereszelt répa és a durvára aprított dió is. Alaposan elkeverjük, majd egy alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 60-70 percig sütjük a tortát, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét robotgéppel magas fokozaton kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, átkeverjük, a torta tetejére kenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval, és kész is vagyunk.
Ha tetszett a húsvéti répatorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!