Szendvics

Reubenszendvics

Reuben szendvics

Hozzávalók
Az “orosz dresszinghez”
3 ek
majonéz
3 ek
ketchup
1 tk
ecetes torma
frissen őrölt bors
0.5 csokor
kapor
0.25 mk
worcester szósz
1 csipet
1 csipet
cukor
(elhagyható)
Az összeállításhoz
4 szelet
rozskenyér
2 - 2 ek
a dresszingből
10 - 12 szelet
ementáli sajt
15 - 20 szelet
főtt marhasonka
2 marék
savanyú káposzta
1 ek
vaj

Elkészítés

A Reuben szendvicset a dresszing elkészítésével kezdjük. Ehhez 1:1 arányban összekeverjük a majonézt és a ketchupot. Hozzáadjuk a tormát, megszórjuk borssal, frissen aprított kaporral, meglocsoljuk a Worcester szósszal, kicsit megsózzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Ízlés szerint teszünk bele cukrot is.

Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk. A kenyereket megkenjük a dresszinggel, az egyik felét megpakoljuk az ementáli sajttal, majd még ennél is több marhasonkát teszünk rá (ez helyettesíthető bármilyen kedvenc sonkával). Erre pakoljuk a savanyú káposztát, amire egy újabb réteg sajt kerül, végül a másik kenyérszelettel zárjuk a sort. 

A vajat a serpenyőbe dobjuk, a szendvicsek tetejét megkenjük még egy kis dresszinggel, és ezzel az oldalával lefelé a felforrósodott, vajtól csillogó serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát szépen megpirítjuk, majd még 5 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hogy tőkéletesen olvadt legyen a sajt, és minden jól átmelegedjen. 

Ízlés szerint sült krumplival vagy chipsszel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

reuben szendvics
Reuben szendvics

Még több cuccos szendvics:

Zé kedvenc csirkés melegszendvicse

Texas-szendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy magyar találmánynak is kiváló szendvicset hozok most nektek, amit bárhol a világon csak akkor érdemes elfogadnotok, ha annyira cuccos, hogy nem férne be a farzsebetekbe!

Hozzávalók

2 főre
Az “orosz dresszinghez”
3 ek
majonéz
3 ek
ketchup
1 tk
ecetes torma
frissen őrölt bors
0.5 csokor
kapor
0.25 mk
worcester szósz
1 csipet
1 csipet
cukor
(elhagyható)
Az összeállításhoz
4 szelet
rozskenyér
2 - 2 ek
a dresszingből
10 - 12 szelet
ementáli sajt
15 - 20 szelet
főtt marhasonka
2 marék
savanyú káposzta
1 ek
vaj

A Reuben szendvicset a dresszing elkészítésével kezdjük. Ehhez 1:1 arányban összekeverjük a majonézt és a ketchupot. Hozzáadjuk a tormát, megszórjuk borssal, frissen aprított kaporral, meglocsoljuk a Worcester szósszal, kicsit megsózzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Ízlés szerint teszünk bele cukrot is.

Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk. A kenyereket megkenjük a dresszinggel, az egyik felét megpakoljuk az ementáli sajttal, majd még ennél is több marhasonkát teszünk rá (ez helyettesíthető bármilyen kedvenc sonkával). Erre pakoljuk a savanyú káposztát, amire egy újabb réteg sajt kerül, végül a másik kenyérszelettel zárjuk a sort. 

A vajat a serpenyőbe dobjuk, a szendvicsek tetejét megkenjük még egy kis dresszinggel, és ezzel az oldalával lefelé a felforrósodott, vajtól csillogó serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát szépen megpirítjuk, majd még 5 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hogy tőkéletesen olvadt legyen a sajt, és minden jól átmelegedjen. 

Ízlés szerint sült krumplival vagy chipsszel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

reuben szendvics
Reuben szendvics

Még több cuccos szendvics:

Zé kedvenc csirkés melegszendvicse

Texas-szendvics

Ha tetszett a Reuben szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept