Hozzávalók
A salsához
- 1 db kápia paprika (kb. 180 g)
- 3 szelet friss ananász (kb. 150 g tisztítva)
- 1 ek barna cukor
- 1 db paradicsom (kb. 120 g)
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- só, bors
- 2 csipet morzsolt oregánó
- ½ db lime leve
- 1 csokor koriander (petrezselyemmel is helyettesíthető)
- 1 - 2 tk olívaolaj
A csirkéhez
- 3 db csirkefelsőcomb-filé (kb. 450 g)
- 3 - 4 ek olaj
- 2 ek Miami BBQ fűszerkeverék
A sajtszószhoz
- 120 g vörös cheddar
- 1 ½ tk keményítő
- 100 ml főzőtejszín
- 1 - 2 csipet Cayenne-bors (opcionális)
Az összerakáshoz
- 1 db ciabatta
- 0.25 db jégsaláta
Hozzávalók
A salsához
- 1 db kápia paprika (kb. 180 g)
- 3 szelet friss ananász (kb. 150 g tisztítva)
- 1 ek barna cukor
- 1 db paradicsom (kb. 120 g)
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- só, bors
- 2 csipet morzsolt oregánó
- ½ db lime leve
- 1 csokor koriander (petrezselyemmel is helyettesíthető)
- 1 - 2 tk olívaolaj
A csirkéhez
- 3 db csirkefelsőcomb-filé (kb. 450 g)
- 3 - 4 ek olaj
- 2 ek Miami BBQ fűszerkeverék
A sajtszószhoz
- 120 g vörös cheddar
- 1 ½ tk keményítő
- 100 ml főzőtejszín
- 1 - 2 csipet Cayenne-bors (opcionális)
Az összerakáshoz
- 1 db ciabatta
- 0.25 db jégsaláta
Egy erős lángon felforrósodott serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítjuk az apró kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba tesszük. A csirkét alaposan bedörzsöljük 1-2 ek olajjal és a fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.
Az ananászt megtisztítjuk, majd egy forró serpenyőben, a barna cukorral elindított karamellen lepirítjuk. Deszkára szedjük, felkockázzuk és a paprikához adjuk. A paradicsomot felcikkezzük, a héját leszedjük, majd összecsapkodjuk, és a keverőtálba szórjuk az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágjuk, és ezt is hozzákeverjük az alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és belelocsoljuk a lime levét.
Felforrósított, 2 ek olajjal meglocsolt serpenyőbe tesszük a csirkét, és mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük 12-15 percre.
A sajtszószhoz a cheddart egy gyorsforralóba reszeljük, rászórjuk a keményítőt, és a tejszínnel kevergetve krémesre forraljuk. A végén ízlés szerint Cayenne-borssal ízesítjük.
A csirkét kivesszük, de nagyon vigyázzatok, mert ilyenkor a serpenyő nagyon sokáig megégetheti a kezeteket! A ciabattát félbevágjuk, és a forró sütőbe dobjuk, hogy megpiruljon.
A salsába keverjük az aprított koriandert és az olívaolajat. A csirkét felcsíkozzuk, majd összerakjuk a szendvicset: a megpirult pékárura egy kis sajtszószt locsolunk, rászórjuk a felaprított jégsalátát, erre pakoljuk a felcsíkozott csirkét, megpakoljuk a salsával, és rálocsoljuk a maradék sajtszószt.
- Elkészítési idő: kb. 30 perc
- Pácolás: min. 20 perc
Ha tetszett Zé kedvenc csirkés melegszendvicsének receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!