Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salsához

1 db kápia paprika (kb. 180 g)
3 szelet friss ananász (kb. 150 g tisztítva)
1 ek barna cukor
1 db paradicsom (kb. 120 g)
1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
só, bors
2 csipet morzsolt oregánó
½ db lime leve
1 csokor koriander (petrezselyemmel is helyettesíthető)
1 - 2 tk olívaolaj

A csirkéhez

3 db csirkefelsőcomb-filé (kb. 450 g)
3 - 4 ek olaj
2 ek Miami BBQ fűszerkeverék

A sajtszószhoz

120 g vörös cheddar
1 ½ tk keményítő
100 ml főzőtejszín
1 - 2 csipet Cayenne-bors (opcionális)

Az összerakáshoz

1 db ciabatta
0.25 db jégsaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé kedvenc csirkés melegszendvicse

Egy igazán cuccos, Miamiból Mexikóba tartó szendvicsjáratra invitállak benneteket. Vétek lenne kihagyni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salsához

1 db kápia paprika (kb. 180 g)
3 szelet friss ananász (kb. 150 g tisztítva)
1 ek barna cukor
1 db paradicsom (kb. 120 g)
1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
só, bors
2 csipet morzsolt oregánó
½ db lime leve
1 csokor koriander (petrezselyemmel is helyettesíthető)
1 - 2 tk olívaolaj

A csirkéhez

3 db csirkefelsőcomb-filé (kb. 450 g)
3 - 4 ek olaj
2 ek Miami BBQ fűszerkeverék

A sajtszószhoz

120 g vörös cheddar
1 ½ tk keményítő
100 ml főzőtejszín
1 - 2 csipet Cayenne-bors (opcionális)

Az összerakáshoz

1 db ciabatta
0.25 db jégsaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy erős lángon felforrósodott serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítjuk az apró kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba tesszük. A csirkét alaposan bedörzsöljük  1-2 ek olajjal és a fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.

Az ananászt megtisztítjuk, majd egy forró serpenyőben, a barna cukorral elindított karamellen lepirítjuk. Deszkára szedjük, felkockázzuk és a paprikához adjuk. A paradicsomot felcikkezzük, a héját leszedjük, majd összecsapkodjuk, és a keverőtálba szórjuk az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágjuk, és ezt is hozzákeverjük az alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az oregánóval, és belelocsoljuk a lime levét.

Felforrósított, 2 ek olajjal meglocsolt serpenyőbe tesszük a csirkét, és mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük 12-15 percre.

A sajtszószhoz a cheddart egy gyorsforralóba reszeljük, rászórjuk a keményítőt, és a tejszínnel kevergetve krémesre forraljuk. A végén ízlés szerint Cayenne-borssal ízesítjük.

A csirkét kivesszük, de nagyon vigyázzatok, mert ilyenkor a serpenyő nagyon sokáig megégetheti a kezeteket! A ciabattát félbevágjuk, és a forró sütőbe dobjuk, hogy megpiruljon.

A salsába keverjük az aprított koriandert és az olívaolajat. A csirkét felcsíkozzuk, majd összerakjuk a szendvicset: a megpirult pékárura egy kis sajtszószt locsolunk, rászórjuk a felaprított jégsalátát, erre pakoljuk a felcsíkozott csirkét, megpakoljuk a salsával, és rálocsoljuk a maradék sajtszószt.

Zé kedvenc csirkés melegszendvicse
Zé kedvenc csirkés melegszendvicse
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc 
  • Pácolás: min. 20 perc

Ha tetszett Zé kedvenc csirkés melegszendvicsének receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?